Za veliko skodelico amarantove kaše potrebujemo:
160g amaranta*
2dcl nesladkanega kokosovega mleka*(ali kateregakoli rastlinskega mleka)
½ vanilijevega stroka*
1dcl vode
ščepec nerafinirane himalajske soli*
1 žlička agavinega sirupa* (lahko tudi brez)
Za sadni preliv potrebujemo:
50g zamrznjenega ali svežega sadja* (po izbiri)
5g chia semen*
*sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave
Sveže sadje za posip.
Najprej segrejemo do vretja mleko, žličko agaivnega sirupa in vanilijev strok, dodamo amarant, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 15-20 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, da se amarant ne prime dna. Ko se amarantovo seme napihne, ugasnem ogenj in pustimo stati še nekaj minut.
Med tem pripravimo sadni preliv. Sadje z žlico ali dvema vode, segrejemo nad ognjem, odstavimo in dodamo chia semena. Premešamo nato počakamo nekaj minut, da chia semena vpijejo nekaj tekočine.
Če imamo kašo raje v bolj tekočem stanju ji lahko dodamo še kokosovo mleko do željene teksture in jo prelijemo v skodelico. Nato po vrhu z žlico dodamo sadje s chia semeni, posujemo s svežim sadjem in si privoščimo to okusno kašo.
Amarantova semena so bogata z vlakninami, beljakovinami dragocenimi aminokislinami, minerali, kalcijem, železom in manganom.
Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.
Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.