KUHALNICA: Božične sadne kroglice

Sadne kroglice so odlično darilo za božič ali rojstni dan. Narejene so hitro, lahko dodate malo ruma, različno suho sadje in božične začimbe po želji.
Božične sadne kroglice (Foto: Oblizniprste.si)
Božične sadne kroglice (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za 15 božičnih sadnih kroglic:
  • 100 g suhih sliv
  • 100 g datljev
  • 50 g zmletih lešnikov ali orehov
  • 3 velike žlice zdrobljenih ovsenih kosmičev
  • 50 g kokosove moke (da bomo v njej povaljali kroglice)
  • 100 ml pomarančnega soka ali ruma
  • pol žličke cimeta (božične začimbe dodate po želji).


Postopek priprave božičnih sadnih kroglic

1) Suhe slive in datlje namočimo v pomarančnem soku za vsaj pol ure.

2) Namočene datlje in suhe slive prelijemo v palični mešalnik ter dodamo lešnike. Vse skupaj zmešamo v maso. Masi dodamo še žličko cimeta in drobljene ovsene kosmiče- sama sem jih še dodatno zmlela v paličnem mešalniku.

3) Na krožnik potresemo kokosovo moko. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo po kokosovi moki.

Božično sadne kroglice lahko podarimo za božič ali samo kot pozornost osebi, ki vam veliko pomeni.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živila, ki urejajo prebavo in čistijo črevesje

Če imate neurejeno prebavo, kljub zdravemu načinu prehr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Visoko predelana hrana povzroča enako odvisnost kot alkohol

Radi uživate sladkarije, slane prigrizke in podobno vis...

NAGRADNA IGRA: Podarjamo dve knjižni uspešnici!

Vabimo vas k sodelovanju v nagradni igri, v kateri poda...

REPINEC: deluje kot prebiotik, razstruplja jetra in rešuje težave s kožo (+uporaba)

Repinec je dvoletna rastlina, ki jo najlažje prepoznamo...

Recept: Jota s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Prihaja 25. Slovenski festival vin!

Žlahten utrip vseh vinorodnih dežel Slovenije bodo vsi ...

"Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!"

Čebelarska zveza Slovenije je leta 2007 ustanovila Mede...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...

Prihajata Ljubljanska vinska pot in Slovenski festival vin!

V času, ko se mošt spremeni v vino, se bo naša prestoln...

Izkoristite 25 € bon za oddih v termah

Veliko je razlogov, zakaj gredo seniorji tako zelo radi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.