KUHALNICA: Cvetača in brokoli iz pečice

V meni včasih oživi ustvarjalni duh in takrat v kuhinji nastane nekaj, kar je plod improvizacije, predvsem pa sestavin, ki jih imam takrat na razpolago. Na takšen način je nastala tudi okusna večerja, kjer sta glavni sestavini cvetača in brokoli.
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cvetača in brokoli iz pečice – sestavine:
(za 4 osebe)
• 400 g zamrznjenega brokolija
• 400 g zamrznjene cvetače
• sol
• 5 jajc
• 3 čajne žličke paradižnikove omake
• 1 srednje velika čebula
• 2 čajni žlički repičnega olja
• 1/2 čajne žličke balzamičnega kisa
• poper
• 1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Cvetača in brokoli iz pečice – postopek
V veliki skledi razžvrkljamo jajca z metlico za stepanje; čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo.

Cvetačo in brokoli damo kuhati v lonec za kuhanje na sopari za toliko časa, dokler ju z vilicami lahko ne prebodemo (približno 15 minut).

Med tem časom damo v manjši lonec 1 čajno žličko repičnega olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo solimo. Čebulo pražimo približno 1 minuto, nato dolijemo 0,5 dl vode in čebulo dušimo dokler vsa voda ne izpari. Med dušenjem čebulo večkrat premešamo.

Kuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine ohladijo (približno 15 minut).

Razžvrkljana jajca solimo, dodamo jim še mleto sladko rdečo papriko, balzamični kis, ščepec popra in paradižnikovo omako. Vse skupaj zelo dobro premešamo z metlico za stepanje.

Jajcem dodamo ohlajeno čebulo in na poljubno velike kose narezano ohlajeno cvetačo in brokoli. Vse sestavine s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s preostankom olja in pri tem si pomagamo s čopičem za peko. Vanj damo zmes za cvetačo in brokoli iz pečice ter jo enakomerno razporedimo po pekaču, dokler zmes ne zakrkne (približno 30 minut).

Namigi
Cvetačo in brokoli lahko skuhamo tudi v kropu; jed lahko obogatimo tudi z naribanim sirom; cvetačo in brokoli iz pečice lahko postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Še več okusnih nasvetov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.