KUHALNICA: Jabolčni kolač

Pripravite si jabolčni kolač, ki bo zadovoljil vsake brbončice! Gre za sočen kolač, ki mu ne primanjkuje sladkobe, kot tudi malenkost kislosti jabolk. Priprava ni težavna!
Jabolčni kolač (foto: OblizniPrste.si)
Jabolčni kolač (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za jabolčni kolač boste potrebovali: 3 jajca, 120 g sladkorja, 1/2 dl mleka, 1/2 dl olja, 100 g moke, 50 g mletih lešnikov, 1/2 pecilnega praška.

Za nadev boste potrebovali: 50 g sladke smetane, 30 g mletih lešnikov, 2 žlički sladkorja, 4 srednje velika jabolka, cca. 160 g na kos, olje ali maslo za pekač.

Najprej izberemo štiri jabolka, ki naj bodo približno enakih velikosti, poskusimo jih dati v pekač, da vidimo ali pašejo in da ne gledajo čez rob. Jabolkom z nožem izrežemo sredino vrha, s pecljem vred. Nato z žličko izdolbemo peške.

Jabolka olupimo z nožem ali lupilcem. Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 170°C. V skledo stresemo sladkor, kateremu dodamo jajca. Z električnim mešalnikom obe sestavini dobro zmešamo.

Nato v skledo dodamo še vse ostale sestavine za biskvit in vse dobro premešamo z električnim mešalnikom, ostati ne sme nobena grudica.

Pripravimo nadev za jabolka, tako da v skledici skupaj, z žličko zmešamo sladko smetano, mlete lešnike in sladkor. Nadev polnimo v izdolbljena jabolka.

Pekač namastimo, ter nato vanj zlijemo toliko mase, da dobro prekrije dno, nato v maso položimo jabolka in v pekač, ter čez jabolka, prelijemo ostalo maso za kolač. Čezenj lahko potresemo cele lešnike.

Pekač postavimo v pečico in kolač pečemo eno uro, pri 170°C. Po eni uri preverimo z zobotrebcem, da je sredina kolača res pečena. Če še ni, kolač pecimo še 5-10 minut.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.