KUHALNICA: Jabolčni kolač

Pripravite si jabolčni kolač, ki bo zadovoljil vsake brbončice! Gre za sočen kolač, ki mu ne primanjkuje sladkobe, kot tudi malenkost kislosti jabolk. Priprava ni težavna!
Jabolčni kolač (foto: OblizniPrste.si)
Jabolčni kolač (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za jabolčni kolač boste potrebovali: 3 jajca, 120 g sladkorja, 1/2 dl mleka, 1/2 dl olja, 100 g moke, 50 g mletih lešnikov, 1/2 pecilnega praška.

Za nadev boste potrebovali: 50 g sladke smetane, 30 g mletih lešnikov, 2 žlički sladkorja, 4 srednje velika jabolka, cca. 160 g na kos, olje ali maslo za pekač.

Najprej izberemo štiri jabolka, ki naj bodo približno enakih velikosti, poskusimo jih dati v pekač, da vidimo ali pašejo in da ne gledajo čez rob. Jabolkom z nožem izrežemo sredino vrha, s pecljem vred. Nato z žličko izdolbemo peške.

Jabolka olupimo z nožem ali lupilcem. Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 170°C. V skledo stresemo sladkor, kateremu dodamo jajca. Z električnim mešalnikom obe sestavini dobro zmešamo.

Nato v skledo dodamo še vse ostale sestavine za biskvit in vse dobro premešamo z električnim mešalnikom, ostati ne sme nobena grudica.

Pripravimo nadev za jabolka, tako da v skledici skupaj, z žličko zmešamo sladko smetano, mlete lešnike in sladkor. Nadev polnimo v izdolbljena jabolka.

Pekač namastimo, ter nato vanj zlijemo toliko mase, da dobro prekrije dno, nato v maso položimo jabolka in v pekač, ter čez jabolka, prelijemo ostalo maso za kolač. Čezenj lahko potresemo cele lešnike.

Pekač postavimo v pečico in kolač pečemo eno uro, pri 170°C. Po eni uri preverimo z zobotrebcem, da je sredina kolača res pečena. Če še ni, kolač pecimo še 5-10 minut.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.