KUHALNICA: Jabolko s cimetom

Vsi vemo, da je zajtrk pomemben obrok, pa vendar nam v tem norem ritmu življenja zanj pogosto zmanjka časa. Vzemimo si vsaj par minutk in pripravimo preprost, a odličen energijski obrok – jabolko s cimetom.
Jabolko s cimetom (foto: Oblizni Prste.si)
Jabolko s cimetom (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Cimet ni samo omamno dišeča začimba, ampak ima antibakterijske, protivirusne in protiglivične lastnosti. Je močan antioksidant, ugodno vpliva na prebavo ter menstrualni cikel (lajša bolečine).

Energijski obrok – Jabolko s cimetom – sestavine:
1 jabolko (vrsta po želji)
pol čajne žličke cimeta v prahu

Če ste ljubitelj začimb in radi eksperimentirate z okusi, lahko dodate tudi:

ščepec ingverja v prahu
ščepec kardamoma v prahu
ščepec mletih klinčkov
1 žlico sveže stisnjenega limoninega soka

Energijski obrok – Jabolko s cimetom – postopek:
Izberemo tisto vrsto jabolk, ki jih imamo najraje. Nekaterim ustreza malce kiselkast okus, drugi imajo raje sladka jabolka. Če je le mogoče, uporabimo domača, neškropljena jabolka, sicer pa lahko sadje očistimo s pomočjo sode bikarbone. Poglejte nasvet za hitro in učinkovito čiščenje sadja.

Jabolko narežemo na majhne koščke.

Stresemo jih v posodico in posujemo s polovico čajne žličke cimeta v prahu. Po želji lahko dodamo še druge začimbe: ščepec ingverja, kardamoma itd. Dodamo lahko tudi sok sveže stisnjene limone.

Vse skupaj dobro premešamo in energijski obrok je pripravljen!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.