KUHALNICA: Jabolko s cimetom

Vsi vemo, da je zajtrk pomemben obrok, pa vendar nam v tem norem ritmu življenja zanj pogosto zmanjka časa. Vzemimo si vsaj par minutk in pripravimo preprost, a odličen energijski obrok – jabolko s cimetom.
Jabolko s cimetom (foto: Oblizni Prste.si)
Jabolko s cimetom (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Cimet ni samo omamno dišeča začimba, ampak ima antibakterijske, protivirusne in protiglivične lastnosti. Je močan antioksidant, ugodno vpliva na prebavo ter menstrualni cikel (lajša bolečine).

Energijski obrok – Jabolko s cimetom – sestavine:
1 jabolko (vrsta po želji)
pol čajne žličke cimeta v prahu

Če ste ljubitelj začimb in radi eksperimentirate z okusi, lahko dodate tudi:

ščepec ingverja v prahu
ščepec kardamoma v prahu
ščepec mletih klinčkov
1 žlico sveže stisnjenega limoninega soka

Energijski obrok – Jabolko s cimetom – postopek:
Izberemo tisto vrsto jabolk, ki jih imamo najraje. Nekaterim ustreza malce kiselkast okus, drugi imajo raje sladka jabolka. Če je le mogoče, uporabimo domača, neškropljena jabolka, sicer pa lahko sadje očistimo s pomočjo sode bikarbone. Poglejte nasvet za hitro in učinkovito čiščenje sadja.

Jabolko narežemo na majhne koščke.

Stresemo jih v posodico in posujemo s polovico čajne žličke cimeta v prahu. Po želji lahko dodamo še druge začimbe: ščepec ingverja, kardamoma itd. Dodamo lahko tudi sok sveže stisnjene limone.

Vse skupaj dobro premešamo in energijski obrok je pripravljen!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.