Jaz za odmero uporabljam 150 g jogurtov lonček, ki ga napolnim do vrha, res maksimalno, ker pečem v velikem pekaču. Sestavine, ki jih dodajamo po žlici, naj bodo odmerjene tako, da je žlica res dobro napolnjena.
Orehovo pecivo z marmelado – sestavine:
Prva plast biskvita: 2 jajci
2 jogurtova lončka sladkorja
2 jogurtova lončka mletih orehov
2 jogurtova lončka mleka
2 jogurtova lončka moke
1 pecilni prašek
jogurtov lonček olja
Druga plast biskvita: 4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice olja
5 žlic moke
Nadev: 2 žlici marelične marmelade
mleti orehi za posip
Orehovo pecivo z marmelado – postopek: Stepemo jajci in sladkor.
Dodamo še mleko, olje, moko, pomešano s pecilnim praškom ter mlete orehe.
Pripravljeno zmes vlijemo na pekač obdan s peka papirjem ter biskvit pečemo približno 20 minut na 200 stopinjah Celzija. Pečica naj bo predhodno segreta.
Medtem, ko se prva plast biskvita peče, naredimo drugo. Jajca ločimo. Beljake stepemo v trd sneg.
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in moko ter na koncu še sneg iz beljakov.
Pripravljeno zmes razporedimo po pečenem biskvitu ter vse skupaj pečemo še 15 minut. Če je pecivo pečeno, preizkusimo tako, da zapičimo zobotrebec v pecivo. Če le ta ostane čist, se pravi, da na njem ni ostankov testa je pecivo pečeno.
Ohlajeno pecivo namažemo z marmelado ter ga posujemo z mletimi orehi.
Prijetno sladkanje!
Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj. Še več okusni receptov najdete tukaj.