Res je. Sama priprava vam bo vzela okoli 10 minut, nato še 25 minut pečenja in preprosto borovničevo pecivo bo pripravljeno. In kar je najboljše, tudi kuhinjske tehtnice ne potrebujemo, saj vse sestavine namerimo s pomočjo lončka in jedilne žlice.
Pripravljeni? 1,2,3 – naredimo preprosto borovničevo pecivo!
Sestavine za preprosto borovničevo pecivo:
Za testo:
2 jajci
1 lonček pšeničnega zdroba (gres)
1 lonček olja
1/2 lončka mleka
1 in pol lončka moke
1/2 vrečke pecilnega praška
Za borovničev preliv:
500 g borovnic (sveže ali zamrznjene)
1 vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo
5 žlic mletega sladkorja
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom Postopek priprave preprostega borovničevega peciva Najprej pripravimo borovničev preliv. To storimo tako, da v vok ali ponev stresemo borovnice, dodamo mleti sladkor in vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo ter vse skupaj segrejemo na štedilniku.
Mešamo s kuhalnico in pustimo, da se borovnice nekoliko razpustijo. ”Pražimo” nekje 2-3 minute. Odstavimo s štedilnika.
Sedaj prižgemo električno pečico in temperaturo nastavimo na 190 ° C.
Pripravimo testo. Priprava testa je nadvse enostavna in nam bo vzela vsega skupaj le nekaj minutk.
Namerimo vse sestavine in jih vse skupaj denemo v plastično skledo.
Sestavine dobro zmešamo s pomočjo metlice za stepanje (lahko tudi drugega pripomočka). Nastala bo nekoliko gostejša zmes, ki jo preprosto ”kipnemo” na pekač, ki smo ga malenkost namastili.
Testo z rokami razporedimo po pekaču. Ker sem uporabila pekač za pite, sem testo razporedila tudi okoli robu.
Čez testo prelijemo še borovničev preliv in preprosto borovničevo pecivo denemo v pečico.
Preprosto borovničevo pecivo pečemo 25-30 minut (odvisno od zmogljivosti pečice), da robovi dobijo lepo zlato – rjavo barvo.
Počakamo, da se pecivo ohladi, nato pa ga razrežemo na poljubne kose. Tekne tudi, ko je še mlačno.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.