KUHALNICA: Preprosto borovničevo pecivo

Bi radi nekaj sladkega, a niste pri volji za dolgo in komplicirano pripravo? Naredite preprosto borovničevo pecivo, ki bo pripravljeno, kot bi mignil.
Preprosto borovničevo pecivo (foto: OblizniPrste.si)
Preprosto borovničevo pecivo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Res je. Sama priprava vam bo vzela okoli 10 minut, nato še 25 minut pečenja in preprosto borovničevo pecivo bo pripravljeno. In kar je najboljše, tudi kuhinjske tehtnice ne potrebujemo, saj vse sestavine namerimo s pomočjo lončka in jedilne žlice.

Pripravljeni? 1,2,3 – naredimo preprosto borovničevo pecivo!

Sestavine za preprosto borovničevo pecivo:
Za testo:
2 jajci
1 lonček pšeničnega zdroba (gres)
1 lonček olja
1/2 lončka mleka
1 in pol lončka moke
1/2 vrečke pecilnega praška

Za borovničev preliv:
500 g borovnic (sveže ali zamrznjene)
1 vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo
5 žlic mletega sladkorja

Postopek priprave preprostega borovničevega peciva
Najprej pripravimo borovničev preliv. To storimo tako, da v vok ali ponev stresemo borovnice, dodamo mleti sladkor in vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo ter vse skupaj segrejemo na štedilniku.

Mešamo s kuhalnico in pustimo, da se borovnice nekoliko razpustijo. ”Pražimo” nekje 2-3 minute. Odstavimo s štedilnika.

Sedaj prižgemo električno pečico in temperaturo nastavimo na 190 ° C.

Pripravimo testo. Priprava testa je nadvse enostavna in nam bo vzela vsega skupaj le nekaj minutk.

Namerimo vse sestavine in jih vse skupaj denemo v plastično skledo.

Sestavine dobro zmešamo s pomočjo metlice za stepanje (lahko tudi drugega pripomočka). Nastala bo nekoliko gostejša zmes, ki jo preprosto ”kipnemo” na pekač, ki smo ga malenkost namastili.

Testo z rokami razporedimo po pekaču. Ker sem uporabila pekač za pite, sem testo razporedila tudi okoli robu.

Čez testo prelijemo še borovničev preliv in preprosto borovničevo pecivo denemo v pečico.

Preprosto borovničevo pecivo pečemo 25-30 minut (odvisno od zmogljivosti pečice), da robovi dobijo lepo zlato – rjavo barvo.

Počakamo, da se pecivo ohladi, nato pa ga razrežemo na poljubne kose. Tekne tudi, ko je še mlačno.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo...

Iz Jožičine kuhinje: Kruhovi cmoki

Vam ostaja kruh ali žemlje? Iz njih lahko pripravite ze...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati

Iz Jožičine kuhinje prihaja tokrat enostaven recept za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.