KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okusni so polnjeni. V prispevku najdete okusen in enostaven recept, ki vas bo navdušil.
Polnjeni šampinjoni (Foto: Obizniprste.si)
Polnjeni šampinjoni (Foto: Obizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogo je načinov, kako lahko pripravite šampinjone, eden izmed njih je tudi polnjeni s kozjim jogurtom.
 
Lahko uporabite tudi kislo smetano. Lahko jih ponudite kot predjed. Vegetarijance boste navdušili.

Sestavine za šampinjone, polnjene s kozjim jogurtom za 4 osebe kot predjed:
  • 130 g šampinjonov ali 12 šampinjonov
  • 10 g ovčjega sira ali navadnega
  • 100 g kozjega jogurta ali kisle smetane
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička peteršilja
  • ščepec soli

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Bombetke

Postopek priprave šampinjonov, polnjenimi s kozjim jogurtom:

1) Šampinjone očistimo ter jim odrežemo bete, te skupaj s sesekljanim česnom prepražimo na olju.

2) Šampinjone položimo v namaščen pekač.

3) V posodi zmešamo kozji jogurt, peteršilj, sol ter ohlajene bete s česnom.

4) Šampinjone napolnimo z nadevom.

5) Ovčji sir naribamo in ga potresemo po šampinjonih. Vse skupaj pečemo 15 minut na 180° C.

6) Šampinjone ponudimo kot predjed.

Dober tek!


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.