KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okusni so polnjeni. V prispevku najdete okusen in enostaven recept, ki vas bo navdušil.
Polnjeni šampinjoni (Foto: Obizniprste.si)
Polnjeni šampinjoni (Foto: Obizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogo je načinov, kako lahko pripravite šampinjone, eden izmed njih je tudi polnjeni s kozjim jogurtom.
 
Lahko uporabite tudi kislo smetano. Lahko jih ponudite kot predjed. Vegetarijance boste navdušili.

Sestavine za šampinjone, polnjene s kozjim jogurtom za 4 osebe kot predjed:
  • 130 g šampinjonov ali 12 šampinjonov
  • 10 g ovčjega sira ali navadnega
  • 100 g kozjega jogurta ali kisle smetane
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička peteršilja
  • ščepec soli

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Bombetke


Postopek priprave šampinjonov, polnjenimi s kozjim jogurtom:

1) Šampinjone očistimo ter jim odrežemo bete, te skupaj s sesekljanim česnom prepražimo na olju.

2) Šampinjone položimo v namaščen pekač.

3) V posodi zmešamo kozji jogurt, peteršilj, sol ter ohlajene bete s česnom.

4) Šampinjone napolnimo z nadevom.

5) Ovčji sir naribamo in ga potresemo po šampinjonih. Vse skupaj pečemo 15 minut na 180° C.

6) Šampinjone ponudimo kot predjed.

Dober tek!


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.