KUHALNICA: Smuti s figami in mandlji

Fige so krasne za pripravo smutijev. Ne le, da so zdrave, njihov nežen okus se lepo dopolnjuje s praktično katerimkoli sadjem. A meni najljubši smuti s figami je smuti s figami in mandlji.
Smuti s figami in mandlji (Foto: Oblizniprste.si)
Smuti s figami in mandlji (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nežen okus fig, mandljev in kremna tekstura smutija, za katero so ”krive” banane.
 
Le štiri sestavine in nekaj minutk in že boste lahko uživali v okusih smutija s figami in mandlji.
 
Sestavine za smuti s figami in mandlji za 1 osebo:
 
  • 1 banana
  • 2 sveži figi
  • 1,5 dl vode
  • 10 mandljev


Nasvet: Če nimate svežih fig, lahko uporabite tudi suhe. A vam v tem primeru svetujem, da fige za nekaj ur (lahko tudi čez noč) namočite v vodi, da se bodo zmehčale in tako lažje zmlele.

Priprava smutija s figami in mandlji:

Banano olupimo in jo nalomimo v posodico blenderja. Fige operemo in jih cele ali pa razkosane dodamo k bananam. K figam in bananam dodamo še mandlje (cele in neolupljene). Dolijemo še vodo. Vsebino zmiksamo v smuti s figami in mandlji.

Nasvet: Zaradi mandljev svetujem, da smuti miksate 1 do 2 minuti, da se bodo mandlji res dobro zmleli. V kolikor boste uporabili suhe fige, še posebej, če jih prej ne boste namočili, je malce daljši čas miksanja prav tako nujen.

Smuti s figami in mandlji prelijemo v kozarec in uživamo v kremnem okusu smutija!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Želite ohraniti zdravo srce in ožilje? Te 4 diete so najboljše za srce

Študije kažejo, da te 4 diete podpirajo zdravje srce, o...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

To nedeljo Marcelova tržnica za podporo neozdravljivo bolnim otrokom

V nedeljo, 27. avgusta, se bo na Pogačarjevem trgu v Lj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.