Misel za 18. december

Danes je mednarodni dan Speci piškote! Preden se lotite peke božičnih piškotov si preberite to poučno in navdihujočo zgodbo o božičnih piškotih ...
Podelimo božične piškote z družino, prijatelji in sosedi pa tudi neznanci ali brezdomci. (Foto: Freepik.com)
Podelimo božične piškote z družino, prijatelji in sosedi pa tudi neznanci ali brezdomci. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno misel dneva, ki naj vas spremlja preko celega dne. Naj bo tudi vaš današnji dan poln življenja in vreden si ga zapomniti za vedno!

Pozitivna misel dneva za soboto, 18. decembra 2021:

 

Neka mladenka je tik pred božičnimi prazniki na velikem letališču čakala na letalo, da bo lahko še pred Božičem doma. Ker se je čakanje zavleklo, si je kupila knjigo, da ji bo čas hitreje minil. Kupila si je tudi vrečko piškotov. Odpravila se je v čakalnico, da bi lahko v miru brala, in se usedla na prazen stol zraven moškega, ki je bral revijo.

Mladenka je sproščeno brala svojo knjigo in si postregla s prvim piškotom iz vrečke. Takoj za njo je v vrečko segel tudi moški ob njej in si tudi on vzel piškot. Bila je presenečena nad njegovo predrznostjo, toda ni rekla ničesar. "Kako si drzne! Toda, naj mu bo, Božič je pred vrati, bom že preživela en piškot," je pomislila.

Toda, vsakič, ko je mladenka vzela en piškot iz vrečke, si je tudi moški brez besed privoščil enega. Mladenka je bila tako ogorčena, da sploh ni vedela, kaj naj stori. Ko je v vrečki ostal samo še en, zadnji piškot, je pomislila: "No, pa da vidimo, kaj bo zdaj storil ta predrznež, brezobzirnež in tat piškotov!"

Moški je povsem mirno vzel zadnji piškot iz vrečke, ga razdelil na dve polovici in mladenki s prijaznim nasmehom ponudil polovico piškota. To je bilo za mlado punco, ki je dobro vedela, kaj je olika in poštenost, enostavno preveč. Jezno je zaprla knjigo, pograbila svoje stvari in odšla v prostor za vkrcanje.

Ko se je v letalu že nekoliko umirjena, toda še vedno v šoku udobno namestila na svojem sedežu, je odprla torbo in v njej zagledala ... še zaprto vrečko piškotov.

Bilo jo je pošteno sram, ko je doumela svojo zmoto in neznosno krivico, ki jo je storila v resnici zelo prijaznemu moškemu, ki je vse svoje piškote brez kančka jeze delil z njo. On bi se lahko jezil nanjo in jo obtožil kraje, toda namesto tega je s popolno neznanko z nasmehom podelil tudi svoj zadnji piškot.

 

Zato dobro premislimo, kolikokrat v življenju nevede jemo piškote drugih, pa se tega ne zavedamo. In preden si ustvarimo mnenje o drugih in jih obsojamo, raje prej dobro premislimo, da ne bomo tako krivični kot mladenka iz zgodbe o božičnih piškotih. Ter svoje piškote podelimo z drugimi tako prijazno kot moški v zgodbi!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.