Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sama sem bolj ljubitelj rženega kruha z drožmi, a tale mlečni kruh je tudi meni všeč. Poskusite ga tudi vi.
Mlečni kruh z drožmi (Foto: Karmen Valant)
Mlečni kruh z drožmi (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

700 g bele moke
1 žlička soli
vzhajanje droži ( jaz sem dodal 250 g droži, lahko jih dodamo tudi 300 g)
120 g tekoče sladke smetane
300 g mleka
50 g vode po potrebi

V posodo robota stresemo moko, prilijemo mleko in sladko smetano, dodamo sol in vzhajane droži. Najprej zmešamo s kuhalnico, nato z robotom zgnetemo kompaktno testo. Po potrebi dodamo malo vode, jaz sem je dodala 30 g.

Testo zvrnemo v posodo za vzhajanje, po 15 minutah naredimo pretege in prepogibe, čez 15 minut še enkrat. Testo nato pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi da vzhaja približno 3 ure.

PREBERITE TUDI: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Testo nato zvrnemo na pomokan delovni pult, ga razdelimo na dva dela in raztegnemo po pultu. Vsak del raztegnjenega testa nato zvijemo in položimo v posodo za vzhajanje. Testo čez noč položimo v hladilnik, da se količina podvoji.

Naslednji dan pekač s pokrovom vred 40 minut segrevamo v pečici pri 240 stopinjah C. Tik preden testo postavimo v pečico, ga zarežemo.

Mlečni kruh pečemo 25 minut v zaprtem pekaču pri 240 stopinjah C, nato pekač odkrijemo, temperaturo znižamo na 220 stopinj C in pečemo še 25 minut.

Ko pekač odkrijemo med peko, kruh premažemo z zmehčanim maslom.

PREBERITE TUDI: Recept: Domača paradižnikova mezga

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kruh z drožmi Mlečni kruh Recepti jedi
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

TOP 3 evropske božične kulinarične uspešnice

Izbrskali smo božične recepte za tradicionalne angleške...

100% naravni afrodiziaki, ki delujejo močneje kot viagra!

Ste vedeli, da muškatni orešček in klinčki znanstveno p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.