Paradižnik in kumare v isti skledi? Nikoli!

Ali tudi vi pripravljate solato iz paradižnika in kumare? Po prebranem teh dveh zdravih živil zagotovo ne boste več mešali skupaj …
	Kumare in paradižnik niso najboljša kombinacija. (foto: Freepik.com)
Kumare in paradižnik niso najboljša kombinacija. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tudi vi obožujete grško solato? Tudi vi pripravljate osvežilno poletno solato tako, da skupaj zmešate kumaro in paradižnik? Strokovnjaki za prehrano odkimavajo z glavo – ta kombinacija lahko povzroči težave.

Solata, ki vsebuje tako kumare kot paradižnik lahko povzroči napihnjenost, vetrove, trebušne krče, pojasnjujejo strokovnjaki.

Razlog pa je povsem enostaven, ti dve živili se različno dolgo razkrajata oziroma predelujeta v našem prebavnem traktu, kar lahko pri ljudeh, ki imajo občutljiv želodec, privede do nevšečnosti.

PREBERITE TUDI: Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Če ste tudi vi po takšnem obroku občutili napihnjenost, neprijetnosti v želodcu, potem sedaj poznate odgovor. Paradižnik in kumaro pripravljajte posebej in teh dveh živil ne jejte v istem obroku. Pa bo prebavljan je hrane veliko lažje.

Paradižnik vsebuje veliko vode, kar 94- odstotkov. Bogat pa je tudi z vitamini A in C ter minerali, kot so kalcij, magnezij in železo. Vsebuje pa tudi zelo močan antioksidant likopen, ta daje paradižniku posebno zdravilno moč. Tako je ta rdeči sadež odličen v boju proti raku, krepi srce in ščiti pred boleznimi, zmanjšuje pa tudi možnost za nastanek starostne rumene pege.

Kumare vsebujejo kar 97- odstotkov vode. Vsebujejo polno vitaminov, tudi vitamin E, ter mineralov, kot so magnezij in kalcij. So zelo zdravilne, pomagajo zniževati raven nezdravega holesterola, čistijo naše telo strupenih toksinov in delujejo bazično. Krepijo naše črevesje in urejajo prebavo, ščitijo pa tudi pred rakom.

Obe živili sta torej zelo zdravilni. Le nikar ju ne uživajte skupaj.

 PREBERITE TUDI: Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.