Podeljene nagrade Naj Fala kruh 2022 za najboljše kruhe iz domačih peči in pečic

Podelili so nagrade Naj Fala kruh 2022 za najboljše kruhe iz domačih peči in pečic. To so letošnji zmagovalci.
Udeležence je na dogodku pozdravil tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala, ki ga pekovski navdušenci dobro poznajo, saj jim že več kot 20 let pomaga zamesiti slastne kvašene dobrote. (Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
Udeležence je na dogodku pozdravil tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala, ki ga pekovski navdušenci dobro poznajo, saj jim že več kot 20 let pomaga zamesiti slastne kvašene dobrote. (Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kruh je verjetno edino živilo, ki ga poznajo ljudstva vseh ras in kultur, prvi zapiski o kruhu na Slovenskem segajo v 13. stoletje, s kruhom pa lahko povežemo tudi nekatere slovenske priimke. V letu 2021 se je Kruh pisalo 82 ljudi, Hlebec pa 205. Da znamo Slovenci tudi speči dober kruh, pa smo se prepričali v soboto, 15. 10., en dan pred svetovnim dnevom hrane, ko je potekalo že tradicionalno tekmovanje v peki kruha – Naj Fala kruh.

 

 

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali, Urška Fartelj, avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno, Mirjam Kavčič, direktorica podjetja Lesaffre Slovenija, in Dušan Berglez, živilski tehnolog v podjetju Lesaffre Slovenija, je med vsemi prijavljenimi kruhi izbrala le 3 najboljše, ki so vsak v svoji kategoriji prejeli naziv Naj Fala Kruh 2022.

 

Ljubiteljski peki, ki so spekli najboljše kruhe so …

Najboljši pšenični kruh je že drugo leto zapored spekla Antonija Plešec. Da ga je na tekmovanje prinesla naravnost iz pečice, si je uro navila že ob pol dveh zjutraj – in očitno se je več kot izplačalo. Povedala je še, da odkar peče po nasvetih Fala Slončka, je njen kruh res odličen.

Njen zmagovalni recept si lahko ogledate TUKAJ.

 

Lovorike Naj Fala kruh 2022 v kategoriji mešanih kruhov se je razveselila Irena Kumer, ki je spekla domač kruh s pirino moko. Irena se je letos tekmovanja udeležila prvič in je bila kar šokirana, saj nagrade ni pričakovala. Povedala je, da se je tekmovanja udeležila bolj zato, ker gredo kruhi v dobrodelne namene in pa zaradi druženja.

Poglej si njen recept TUKAJ.

 

Najboljši kruh iz posebnih vrst moke je spekla Marija Špitaler. Želela je poskusiti nekaj novega, zato se je odločila za beli kruh z dodatkom bazilike in sušenih paradižnikov. »Nekajkrat sem ga spekla še pred tekmovanjem in je uspel, pa tudi danes sem za vsak slučaj spekla kar dva,« je povedala Marija in pristavila, da je glavni pokuševalec njenih pekovskih dobrot njen mož.

Odličen recept si lahko preberete TUKAJ.

 

Komisija je kruhe ocenjevala glede na okus, vonj, izgled in teksturo, svojega favorita pa so izbrali tudi obiskovalci. Po njihovi oceni je najboljši kruh prišel iz pečice Elene Obreza, ki je na tekmovanje prinesla kar 4 različne kruhe. Obiskovalce pa je prepričal njen kruh z manuka medom in orehi.

Recept, ki je navdušil obiskovalce, si lahko ogledate TUKAJ.

 

Udeležence je na dogodku pozdravil tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala, ki ga pekovski navdušenci dobro poznajo, saj jim že več kot 20 let pomaga zamesiti slastne kvašene dobrote.

 

 

Kruhe so podarili v dobrodelne namene

Lesaffre Slovenija vsako leto tekmovalne kruhe podari v dobrodelne namene. Tako je bilo tudi letos, povezali so se z društvom Food for Life, ki je kruhe razdelilo med socialno ogrožene družine. »Res, da je kruh osnovno živilo v vsakodnevni prehrani, vendar pa tudi danes še zdaleč ni samoumevno, da si ga lahko vedno vsi privoščijo. Zato se nam zdi pomemben del tekmovanja tudi ta vidik dobrodelnosti. Hkrati pa sem vesela, ko vidim, da je tradicija peke domačega kruha še kako živa in da se prenaša tudi na mlajše generacije. Današnji tekmovalci pa so dokazali tudi, da je lahko peka kruha prava umetnost,« je povedala direktorica Lesaffre Slovenija, Mirjam Kavčič.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.