Prisrčni velikonočni piščančki

Kmalu bo tu Velika noč, zato smo vam pripravili še en super recept za velikonočno sladico.
Enostaven recept za velikonočno sladico.
Enostaven recept za velikonočno sladico.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:

1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala

700 g bele moke

390 g mleka

70 g masla

50 g sladkorja

4 žlice olja

3 rumenjake

2 mali žlički soli

 

Jajce za premaz

Rozine za okras

 

Priprava:

Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki ter dodamo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo in olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

 

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem testo razrežemo na manjše koščke (60 g – 100 g, odvisno, kako velike piščančke želimo oblikovati) in jih oblikujemo v kroglice. Zatem vsako kroglico oblikujemo v svaljek, tega pa med seboj zapletemo v zanko. En konec zanke oblikujemo v repek piščančka, drugega pa v glavo piščančka. V glavico vtisnemo še dve polovički rozine na mesto oči in iz testa ali delčka rozine oblikujemo še kljunček piščančka.

Oblikovane piščančke zložimo na pekač, jih pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajane piščančke premažemo z razžvrkljanim jajcem in prestavimo v pečico. Pečemo jih približno 20 minut na 200 °C, da se lepo obarvajo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Trije najlepši enodnevni izleti na Štajersko

Ko si zaželimo miru, svežega zraka in lepe narave, nam ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.