Shujševalni recept: Začinjeni losos po maroško

Tale okusna ribja jed vam bo pomagala pri hujšanju, poleg tega pa za pripravo ne boste porabili veliko časa. Praktično in varčno na kvadrat!
Čeprav na prvi pogled ni videti, se losos po maroško zlahka in hitro pripravi. (Foto: Ščepec njama)
Čeprav na prvi pogled ni videti, se losos po maroško zlahka in hitro pripravi. (Foto: Ščepec njama)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tudi vi obožujete lososa in se ne bi branili, če bi izgubili kakšen dekagram odvečne telesne teže?

Potem si obvezno shranite tale shujševalni recept, ki smo si ga izposodili iz svetovne uspešnice Ščepec njama, ki je izšla pri Aktivnih medijih.

"Naš najljubši izrek je Kar plava, ne redi, saj so naše najmanj kalorične glavne jedi iz rib. Recept za lososa z maroškimi začimbami, ki je izdaten in bogat z beljakovinami, je genialna kombinacija maroških arom in nežnega, rahlega ribjega mesa. Čeprav na prvi pogled ni videti, ga zlahka pripravimo, zato je kot nalašč za hiter, a prefinjen večerni obrok," pišeta avtorici Kate Allinson in Kay Featherstone.

 

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje lososa s kožo
  • 1 rdečo in 1 rumeno papriko
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 limono
  • sveže mlet črni poper
  • sol
  • olje v pršilu

Za mešanico začimb potrebujete:

  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žličko mletega kumina orientalske kumine
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 1 žličko mletega belega popra
  • 1/2 žličke pimenta
  • 1/2 žličke mlete kurkume

 

Priprava:

1) Vse sestavine za mešanico začimb zmešajte in mešanico prihranite za kasneje. Očistite papriki in ju zrežite na koščke ter na majhne kockice zrežite tudi čebulo.

2) Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija; ventilatorsko na 180 stopinj Celzija, plinsko pa na stopnjo 6.

3) Papriko in čebulo stresite v pekač, popršite z oljem ter posolite in popoprajte.

4) File lososa na debelo potresite z mešanico začimb in ga razporedite po zelenjavi v pekaču. (Če vam bo ostalo kaj mešanice začimb, jo shranite v dobro zaprti posodi za drugič.)

5) Limono vzdolžno prerežite. Eno polovico razrežite na osem polkrožnih rezin. Na vsak file položite po dve rezini limone in rahlo posolite. S sokom druge polovice limone pokapajte ribo.

6) Losos po maroško postavite v pečico in pecite 20 minut oziroma toliko časa, da se ribji fileji prepečejo.

7) Začinjene lososove fileje vzemite iz pečice in jih postrezite s pečeno zelenjavo iz pekača.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

100% naravni afrodiziaki, ki delujejo močneje kot viagra!

Ste vedeli, da muškatni orešček in klinčki znanstveno p...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.