Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo podobno kot klasični tiramisu, samo da jo sestavimo v lončku. Tiramisu se običajno pripravi v večji posodi ali v posamičnih skodelicah, kjer se plasti namočenih piškotov izmenjujejo s plastmi maskarponejeve kreme.
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tiramisu v lončku
Tiramisu v lončku je odlična izbira za zabave, saj ga lahko pripravite vnaprej in elegantno postrežete brez dodatnega dela.

Tiramisu v lončku je čudovita in enostavna varianta klasičnega tiramisuja, ki je odlična za individualno postrežbo. Priprava je hitra in praktična, končni izdelek pa je tako privlačen kot okusen. Tukaj je recept za pripravo tiramisuja v lončku za štiri osebe:

Sestavine za tiramisu v lončku:

250 g mascarponeja
100 ml smetane za stepanje
3 velike žlice sladkorja v prahu
2 jajci (ločimo rumenjake od beljakov)
200 ml močne kave (espresso), ohlajene
1 žlica kave ali amaretto likerja (po želji)
12 savoiardi piškotov (ladyfingers)
Nesladkan kakav v prahu za posip
Temna čokolada za okras (neobvezno)

PREBERITE TUDI: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Postopek priprave tiramisu v lončku po korakih:

Priprava kreme: V veliki skledi zmešajte maskarpone in sladkor v prahu, dokler ne dobite gladke zmesi.

Dodajte rumenjake in dobro premešajte.

V drugi skledi stepite smetano, dokler ne postane čvrsta.

V tretji skledi stepite beljake v čvrst sneg.

Nežno vmešajte stepeno smetano in nato še stepene beljake v maskarponejevo zmes, da ohranite čim več zračnosti.

Sestavljanje tiramisuja: Piškote savoiardi hitro pomočite v kavo.

Piškoti naj bodo dovolj namočeni, da se zmehčajo, vendar ne preveč, da se ne razpadejo.

Na dno vsakega lončka položite plast piškotov.

Preko piškotov nanesite plast maskarponejeve kreme.

Postopek ponovite, dokler ne napolnite lončkov. Idealno je, da končate s plastjo kreme.

PREBERITE TUDI: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Hlajenje v hladilniku

Tiramisu v lončkih pokrijte in jih postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje čez noč, da se okusi dobro prepojijo.

Pred postrežbo tiramisu potresite z nesladkanim kakavom v prahu in po želji okrasite s tankimi ostružki temne čokolade.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Tiramisu v lončku Sladica
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Ustvarjajte z vnuki: božično-novoletni okraski, venček, umetnine iz slanega testa ...

Ustvarjajte sami. Se vam zdi izdelava okrasnega venčka ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.