Poznate koga, ki ne obožuje češenj? Težko ga boste našli, zagotovo pa se najde veliko gospodinj, ki se nerade lotimo peke peciva iz tega priljubljenega rdečega sadeža, ker je preveč zamudno oziroma nimamo doma pripomočka za razkoščičevanje. Imamo dobro novico: s tem preprostim trikom za razkoščičevanje, boste lahko češnjam odstranili koščico tudi brez posebnega pripomočka.
Potrebujete le plastičen lijak oziroma steklenico
Na spletu smo našli resnično enostaven trik za hitro odstranjevanje koščice iz češenj, ki vam bo zagotovo prišel prav zdaj, ko je tega slastnega sadeža v izobilju.
Za ločevanje koščic od češnjevega mesa potrebujete le plastičen lijak (lij za pretakanje tekočin). Lijak položite na desko tako, da je širok del spodaj, zgoraj pa imate ozko grlo. Eno češnjo položite na ozko odprtinico lijaka in jo potisnite navzdol. Koščica bo padla skozi ozko grlo lijaka, v roki pa vam bo ostalo meso češnje.
Češnjo, kateri ste odstranili pecelj, položite na ozko odprtinico lijaka in jo potisnite navzdol. (FOTO: Freepik.com)
Lahko si pomagate tudi z videom:
Češnje lahko izkoščičite tudi s pomočjo steklenice (plastične ali steklene) z ožjim grlom in palčke za nabodala. Postopek je enak, le da v češnjo, ki ste jo položili na odprtino steklenice (oziroma lijaka), zapičite paličico in potisnete koščico iz češnje. Koščica bo padla v notranjost steklenice, v roki pa vam bo ostalo le meso češnje. Uporabite lahko tudi kovinsko ali trdo plastično slamico.
Enostaven način za ločevanje koščic od češnjevega mesa s pomočjo steklenice in palčke (FOTO: Simplefoody.org/Pinterest)
Ob takšnem razkoščičevanju bo sicer iz češnje izteklo nekaj soka, zato priporočamo, da to delate na plastični deski, saj boste iz nje lahko hitro očistili sok. Brez skrbi, tudi tako bodo češnje še vedno dovolj sočne za pripravo slatnega peciva ali marmelade.