Teden dni do čistega in brezskrbnega doma

Vas ob misli na spomladansko čiščenje stisne ob srcu? Ne obupajte! Čeprav se zdi naloga obsežna, jo lahko z nekaj preprostimi nasveti opravite hitreje in lažje.
Teden dni do čistega in brezskrbnega doma
Teden dni do čistega in brezskrbnega doma
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spomladansko čiščenje ni tekma, zato si zanj vzemite čas in se ne obremenjujte, če ne boste vsega pospravili v enem dnevu. Imamo še boljšo idejo. Razdelite stanovanje na manjše dele in si za vsak del določite časovni okvir. Tako boste lažje obvladovali nalogo in se izognili občutku preobremenjenosti že ob sami misli na spopad z vsemi opravki.

1. dan: spustite v prostor več svetlobe (in zraka)

Prvi dan se lotite naloge, ki je za nekatere najbolj stresna in zato z njo (pre)pogosto odlašate. Okna je treba pomivati redno, če ne zaradi videza, pa zato, da stekla prepustijo več svetlobe. Ne ozirajte se, ali vam bo med pomivanjem kapljalo na tla. Ko končate, je čas, da sedete in sesanje prepustite nekomu drugemu. Nadvse ubogljivemu pomočniku robotskemu sesalniku iRobot Roomba. Medtem lahko uživate ob pogledu na sveže pomita okna in prebujajočo naravo.

2. dan: lotite se pospravljanja spalnih prostorov

Naslednji dan naj bodo na vrsti spalni prostori. Pospravite omare, zimska oblačila se lahko počasi umikajo pomladnim, izločite kose, ki jih ne nosite več in naredite več prostora svojim najljubšim. Z metlico ali ročnim sesalnikom z omar in drugih pohištvenih elementov odstranite prah. Ni odveč, če površine obrišete z mokro krpo in jih po potrebi še zloščite. Ko končate s pospravljanjem ene sobe, se lotite naslednje, medtem pa naj jo v miru in natančno posesa robotski sesalnik.

3. dan: na vrsti so hodniki (in stopnišča)

Robotski sesalniki žal (še) ne morejo čistiti stopnišča, zato je to praktično eden od redkih prostorov, ki zahteva ročno sesanje in mokro brisanje tal. Pred tem pospravite čevlje in oblačila, ki jih ne potrebujete več ter po potrebi še obrišite omarice. Podobno se lotite hodnikov, le s to razliko, da tam sesanje zlahka prepustite robotu.

4. dan: dnevna soba zahteva več truda

Gre za prostor, kjer se največ zadržujete in preživite največ časa z družino in prijatelji. Pomembno je, da ste natančni. Pikolovski, če hočete. Čeprav se vam bo zdelo, da dnevna soba zahteva najmanj truda, se bo verjetno izkazalo drugače. S sedežne garniture odstranite prah in madeže, pospravite omare in pobrišite površine pohištvenih elementov, tla, tudi če so prekrita s preprogami, pa spet zlahka prepustite najbolj priljubljenemu domačemu pomočniku.

5. dan: čas za pranje

Delo na peti dan prepustite pralnemu stroju. Odstranite posteljnino, zavese, brisače in druge »tkanine«, jih operite in potem vrnite nazaj na njihovo mesto. Ali jih zložite v omaro, če ni več potrebe, da krasijo prostor. Ker se pri tem v zrak dvigne kar nekaj prahu in na tla padejo večji delčki umazanije, bo ob koncu vašega pospravljanja štafeto prevzel robotski sesalnik Roomba.

6. dan: vsi si želimo bleščečih kopalnic

Tik pred ciljem sedemdnevne naloge vam predlagamo, da se lotite kopalnic in stranišč. Tudi tu je pomembna natančnost. Robot bo zlahka posesal, morda celo pomil tla, toda elemente in stenske ploščice boste morali pomiti ročno. Naj vam ne bo težko, kajti čistoča teh prostorov je največje ogledalo vaše skrbnosti. Prav vsi pa dan z veseljem pričnemo in zaključimo pod bleščeče čistim tušem.

7. dan: Ne pozabite na kuhinjo in jedilnico

Le še to in generalno spomladansko čiščenje bo končano. Zavedati se morate, da je s čiščenjem štedilnika, pečice, korita in po potrebi še česa, veliko dela. A je nujno. Podobno kot pospravljenje omar. Kot skoraj vsak dan, pa zlahka zanemarite sesanje tal, saj se ve, kdo bo to naredil, ko vi zaključite s svojim delom.

Robotski sesalniki so narejeni, da delajo prav vsak dan. A zaplete se, ko se vprašate, kateri je primeren. Kot vedno vašo odločitev pogojuje denar, a ne zanemarite svojih potreb. Če bo delal, ko bodo v prostoru ljudje ali domače živali po domače povedano, se vam bo motal med nogami, ter želite, da se izogne tudi najmanjšim predmetom, potem so primerni robotski sesalniki Roomba j7 ali j9. Redoljubni, ki skrbite, da na tleh nikdar ni ničesar, kar tja ne sodi, pa preverite modela Roomba i7 ali celo i3. Še o nečem velja razmisliti. Ali želite, da robot redno ali občasno tla tudi pomije? Če je tako, potem preverite ponudbo kombiniranih robotov Roomba Combo.

Vseeno je, za katerega robota iRobot Roomba se boste na koncu odločili. Prepričani smo, da boste z njim zadovoljni in mu boste zlahka prepustili skrb za čistočo tal, pri čemer se boste prej ali slej vprašali, kako ste sploh lahko živeli brez tega neutrudnega pomočnika.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

iRobot Robotski sesalnik
Morda te zanima tudi:

Za tako malo denarja ne boste našli boljšega

Ponudba robotskih sesalnikov mora biti pestra, saj nima...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono

Ste že slišali za barvanje velikonočnih pirhov s sodo b...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Velika noč: velikonočne ustvarjalne ideje za ustvarjanje z vnuki

Do praznovanja velike noči nas loči še teden dni, kar p...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako pripravimo dober setveni načrt?

Zakaj je pomemben setveni načrt? Kako ga pripravimo? Na...

Kako urediti vrt na balkonu ali terasi (nasveti izkušene vrtnarke in agronomke)?

Če nimate možnosti, da bi imeli svoj vrt na prostem, im...

Sezona vrtnarjenja: 5 naravnih "pesticidov" za uničevanje škodljivcev

Imate pogosto težave s škodljivci na vrtu in cvetlicah,...

Njemu niti črna preproga ne povzroča težav

Robotske sesalnike Roomba imamo radi, ker zlahka posesa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.