To so živila, ki ob pogrevanju lahko postanejo strupena!

Nekatera živila se ne sme pogrevati. Spisek tistih, ki so lahko tako nevarna, da se z njimi lahko celo zastrupite, boste našli v prispevku!
 	Hrane ni dobro pogrevati, raje skuhajte manj. (foto: Freepik.com)
Hrane ni dobro pogrevati, raje skuhajte manj. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi preslišijo nasvete nutricionistov o tem, katera živila niso primerna za pogrevanje. Pogrevati se jih ne sme zato, ker s tem lahko sprožite določeni proces, ki povzroči, da se iz živila pričnejo sproščati in nastajati strupi. Te strupe nato zaužijete in zaradi tega lahko resno zbolite. Morda se to ne bo zgodilo nikoli, morda pa boste imeli nesrečo in bo to doletelo ravno vas, opozarjajo strokovnjaki.

Svarijo, da se nikoli ne sme še enkrat pogrevati živil, kot so špinača, repa, zelena, rdeča pesa in korenje. S ponovnim pogrevanjem teh živil, pod vplivom mikroorganizmov in nitratov, lahko pride do škodljive reakcije in pričnejo se izločati rakotvorne snovi. Večkrat ko ta živila pogrevate, večkrat pojeste te snovi.
 
PREBERITE TUDI: Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

Tudi gobe ne smete pogrevati več kot enkrat. Vsebujejo proteine, ki se lahko med ponovnim pogrevanjem spreminjajo in postanejo zelo strupeni.

Tudi krompir naj ne bi pogrevali ponovno, saj izgublja svoje nutritivne vrednosti. Najbolj zdrav krompir je ohlajen.

Tudi meso s ponovnim pogrevanjem postaja vse bolj toksično, saj se spreminja sestava proteinov v njem.

Ne smete pogrevati niti školjk, jajc ali mlečnih izdelkov. In prav tako ne riža. Če vam tega ostaja, pripravite v naslednjem obroku kar hladnega, še opozarjajo strokovnjaki za prehrano.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.