To so živila, ki ob pogrevanju lahko postanejo strupena!

Nekatera živila se ne sme pogrevati. Spisek tistih, ki so lahko tako nevarna, da se z njimi lahko celo zastrupite, boste našli v prispevku!
 	Hrane ni dobro pogrevati, raje skuhajte manj. (foto: Freepik.com)
Hrane ni dobro pogrevati, raje skuhajte manj. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi preslišijo nasvete nutricionistov o tem, katera živila niso primerna za pogrevanje. Pogrevati se jih ne sme zato, ker s tem lahko sprožite določeni proces, ki povzroči, da se iz živila pričnejo sproščati in nastajati strupi. Te strupe nato zaužijete in zaradi tega lahko resno zbolite. Morda se to ne bo zgodilo nikoli, morda pa boste imeli nesrečo in bo to doletelo ravno vas, opozarjajo strokovnjaki.

Svarijo, da se nikoli ne sme še enkrat pogrevati živil, kot so špinača, repa, zelena, rdeča pesa in korenje. S ponovnim pogrevanjem teh živil, pod vplivom mikroorganizmov in nitratov, lahko pride do škodljive reakcije in pričnejo se izločati rakotvorne snovi. Večkrat ko ta živila pogrevate, večkrat pojeste te snovi.
 
PREBERITE TUDI: Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

Tudi gobe ne smete pogrevati več kot enkrat. Vsebujejo proteine, ki se lahko med ponovnim pogrevanjem spreminjajo in postanejo zelo strupeni.

Tudi krompir naj ne bi pogrevali ponovno, saj izgublja svoje nutritivne vrednosti. Najbolj zdrav krompir je ohlajen.

Tudi meso s ponovnim pogrevanjem postaja vse bolj toksično, saj se spreminja sestava proteinov v njem.

Ne smete pogrevati niti školjk, jajc ali mlečnih izdelkov. In prav tako ne riža. Če vam tega ostaja, pripravite v naslednjem obroku kar hladnega, še opozarjajo strokovnjaki za prehrano.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

6 živil, ki znižujejo slab holesterol

Holesterol je nujno potrebna snov za telo. Lahko je dob...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Študije kažejo, da z njo lahko enostavno shujšate in na...

Prihaja poletna vinska pot: V mestnem središču Ljubljane vinarji iz vseh koncev Slovenije

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.