Najboljši kruh iz posebnih vrst moke

Najboljši kruh iz posebnih vrst moke je spekla Marija Špitaler. Želela je poskusiti nekaj novega, zato se je odločila za beli kruh z dodatkom bazilike in sušenih paradižnikov.
(Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
(Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine

400 g bele moke

4 dcl tople vode

1 zavitek suhega kvasa Fala

1 mala žlička sladkorja

1 mala zvrhana žlička soli.

1 velika žlica olivnega olja

 

Priprava

Najprej sem si narezala baziliko in paradižnik.

V posodo sem dala toplo vodo, (samo 3,5 dcl, v ostale pol dcl sem zmešala sol in pustila na strani), kvas in žličko sladkorja. To sem malo pomešala in dodala moko, v katero sem prej vmešala narezano baziliko in paradižnik. Vse skupaj sem pomešala in pustila 15 minut v pokriti posodi. Nato sem dodala še preostalo vodo pomešano s soljo in testo prepogibala. Pustila stati  20 minut in dodala še olje. Zopet sem testo 4x preložila. Ta postopek sem ponovila še 3x na 20 minut.

Delovno površino sem dobro pomokala, stresla testo in ga oblikovala v hlebček, ter ga dala za 3/4 ure vzhajat v peharček. Med tem časom sem si segrela litoželezno posodo na 240C.

Ko je testo dovolj narastlo sem ga prestavila v razgreto pokrito posodo in ga vrnila v pečico za 35 minut. Po tem času pa sem posodo odkrila in pekla še 10 minut, vendar sem temperaturo znižala na 180C.

Pečen kruhek sem odložila na rešetko in komaj čakala, da ga sprobam.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.