Za izdelavo bučne rulade ne potrebujete veliko časa, niti sestavin. Bučna rulada je izdelana brez moke, je sladko kislega okusa, tehta okoli 800 g in po tem receptu zadostuje za 10 oseb.
Sestavine za izdelavo bučne rulade:
bucna rulada (za cca 800 g rulade)
6 celih jajc
1 velika žlica olja
6 velikih žlic sladkorja
3 vrečke vaniljevega sladkorja
1/2 vrečke pecilnega praška
100 g očiščenih in na drobno zmletih bučnic
1/2 sveže stisnjenega limoninega soka
1 cela velika kisla smetana (500 g)
PREBERITE TUDI: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo
Postopek za izdelavo bučne rulade:
V večjo posodo razbijemo 6 celih jajc. Mešamo z električnim mešalnikom in postopoma dodamo 6 velikih žlic sladkorja.
Jajca in sladkor dobro stepemo tako, da dobimo gosto in bogato peno. Med stepanjem dodamo 1 vrečko vaniljevega sladkorja in 1 žlico olja.
Odložimo električni mešalnik in masi dodamo polovico pecilnega praška ter 100 g dobro zmletih bučnic.
Zadnji dve sestavini postopoma in na rahlo primešamo.
Združene sestavine zlijemo na pekač,obložen papirjem za peko. V dobro segreti pečici testo spečemo. Pečemo 12-15 minut na 180 °C (klasična pečica).
Med tem časom naredimo nadev tako, da v posodo stresemo 1 veliko kislo smetano, limonin sok in 2 vaniljeva sladkorja.
Nadev rahlo premešamo z žlico tako, da združimo sestavine.
Ko je testo pečeno, ga še vročega in v peki papirju zrolamo, nato pa zavijemo v dobro namočeno kuhinjsko brisačo in pustimo, da se ohladi.
Ko se testo ohladi, ga previdno odvijemo in namažemo z nadevom in zarolamo nazaj v rolado.
Tako zarolano bučno rulado ponovno zavijemo v peki papir in nato še v vlažno kuhinjsko brisačo ter postavimo v hladilnik za nekaj ur.
Bučna rulada je pripravljena. Narežemo jo na okoli 1 centimeter debele rezine in postrežemo.
PREBERITE TUDI: Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)
Recept s fotografijami postopka priprave najdete tukaj.
Še več okusnih receptov najdete tukaj.