Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo za svoje domače, še posebno za vnučke, tudi sladico. Tokrat vam razkrijem recept za preprosto babičino pecivo, ki se lahko naredi med samo pripravo kosila, saj ne zahteva veliko časa in ne veliko sestavin, najboljše pa je še mlačno.
Jabolčno pecivo (foto: Jožica Ostrožnik)
Jabolčno pecivo (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

3 jajca
12 žlic sladkorja (ravnih)
12 žlic olja
12 žlic mleka
15 žlic moke(malo več kot ravne, ne zvrhane)
1 pecilni
1/2 kg jabolk (meni so boljše kisle)
mleti cimet le po želji (meni je boljše brez)
*namesto cimeta 1 vanilijev, rumov ali limonin sladkor
za posip sladkor v prahu
+namaščen pekač (notranje mere 27x 15 cm)

Izdelava

Najprej si pripravite sestavine in vključite navadno pečico na 180 stopinj.

V kotličku najprej stepajte cela jajca s sladkorjem v penasto maso, postopoma dolivajte olje,mleko ter dodajte moko s pecilnim praškom (masa je srednje tekoča, dobili jo boste za slab liter).

1/2 mase vlijte v pripravljen pekač in pecite pri 180 stopinjah 20 minut.

Med tem časom si olupite in na drobno naribajte jabolka, jim dodajte dišavo po vaši želji (cimet, vanilijev, rumov ali limonin sladkor.).

Po 20 minutah peke vzamite pekač iz pečice, na biskvit potrosite naribana jabolka, jih poravnajte in na jabolka vlijte drugo 1/2 mase za biskvit, vrnite v pečico še za 20 minut (zadnjih 10 minut pekač prestavite na zgornjo rešetko, da pecivo dobi lepo zlato barvo).

Pečeno in na mlačno ohlajeno pecivo,režite na željeno velikost in posipajte s sladkorjem v prahu.

In še nasvet za vse, ki nosite očala: ženske hote ali nehote vtikamo svoje nosove tja kjer včasih ni potrebno ali pa je nujno potrebno. Ko odpirate vročo pečico, vam priporočam, da obvezno snamete očala z nosu, kajti vroč zrak, ki "buhne" v vas, ko odprete pečico, vam lahko zelo poškoduje stekla na očalih. Ko jih naslednjič spet nataknete, se zna zgoditi, da boste skozi vaša stekla videli precej valovito, kar pomeni, da boste morali po nova očala, ta pa vsekakor niso poceni. Torej previdnost ni odveč.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.