Sestavine, ki so vam potrebne za 4 osebe:
Za rezančno testo:
11 dkg moke
1 debelejše jajce
sol
Za polnjenje:
5 jajc
ocvirki z malo maščobe
sesekljan svež petršilj (nastrižen drobnjak)
sol
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)
Priprava:
Zamesite rezančno testo, ga oblikujte v ploščat hlebček in takoj razvaljajte v en večji rezanc.
Razžvrkljajte vsa jajca, primerno solite, dodajte 1/2 sesekljanega svežega petršilja in jih ocvrite na malo, precej vroče maščobe z ocvirki.
Nadev (ki ga ali razrežete ali natrgate na manjše delce) enakomerno porazdelite po rezancu, potrosite z drugo 1/2 sesekljanega petršilja, na tanko zvijete in razrežete s ploščato kuhalnico na majhne štukeljce.
Iz rezanca dobite več manjših zvitkov( glej sliko).
Štrukeljce zakuhate v čisto govejo ali kakšno drugo juho, ki mora mirno vreti, ravno toliko, da se vidi.
Postrežete s korenčkom in sesekljanim petršiljem ali nastriženim drobnjakom.
NASVET: namesto rezančnega testa lahko naredite tudi vlečeno testo kot za prave štruklje.Meni je bolj dobro rezančno.Dobro je, da imate čim manjše ocvirke, se lažje zvija.
Hvala gospe Tatjani Krajnc, ki mi je recept priporočala.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.