"Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!"

Čebelarska zveza Slovenije je leta 2007 ustanovila Medeni zajtrk, s katerim smo želeli opozoriti na pomembnost čebel, opraševalcev, medovitih rastlin in nenazadnje medu ter medeni pridelkov. Predvsem pa smo si kot prvi in edini, v času, ko je bilo to skoraj nesprejemljivo, upali na glas reči: »Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!«
Med je del slovenske hrane. (Foto: Freepik.com)
Med je del slovenske hrane. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Akcija Medeni zajtrk je bila več kot zelo dobro sprejeta in je prešla na državni nivo, in na predlog Čebelarske zveze je nastal Tradicionalni slovenski zajtrk, izvaja pa se vsak tretji petek v novembru. S tem opozarjamo na pomembnost jutranjega obroka ter živil, ki ga
sestavljajo.

Na ta dan obeležujemo tudi Dan slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS prav tako na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Akcija se danes vsesplošno izvaja po celi Sloveniji, dobro pa je sprejeta tudi drugod po svetu.

Na Čebelarski zvezi Slovenije se kakovosti in pomembnosti lokalno pridelanih živil še posebej zavedamo, zato smo vsem deležnikom predstavili pobudo naj se Dan slovenske hrane razširi v Teden slovenske hrane. Kot pobudniki smo v ta namen letos izdali tudi knjižico Recepti z okusi Slovenije.

Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, ob tej priložnosti poziva vse Slovenke in Slovence, da čim prej obiščemo lokalnega čebelarja in kmeta ali pa na prodajnih policah poiščemo hrano s poreklom: Slovenija. Bodimo del skupnega projekta Teden slovenske
hrane in prepričan sem, ko boste okusili pravi lokalni med in pristno okusno lokalno hrano, bo ta pogosteje na vaših mizah. Okusov Slovenije v hrani iz uvoza ne boste našli.

Letošnji Tradicionalni zajtrk se hitro bliža in na Čebelarski zvezi ga vsako leto podpremo. Boštjan Noč, predsednik, predstavniki upravnega odbora in vsi zaposleni javne svetovalne službe oz. svetovalci specialisti za ekonomiko, za zagotavljanje varne hrane, tehnologijo čebelarjenja, opazovalno napovedovalno službo, bomo letos obiskali: OŠ Notranjski odred Cerknica, podružnica Sv. Duh na Ostrem Vrhu, OŠ Nove Jarše, OŠ Sostro, OŠ Ivana Cankarja
Ljutomer in Vrtec Ljutomer, OŠ Črnomelj, OŠ Križe, Tržič, OŠ Lendava, Vrtec Lendava, Vrtec Horjul, vrtec Dobrova, OŠ Vič, Vrtec Antona Medveda Kamnik.

Vabimo vas, da se akciji pridružite tudi vi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Slovenski med Med Medeni zajtrk
Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.