Akcija Medeni zajtrk je bila več kot zelo dobro sprejeta in je prešla na državni nivo, in na predlog Čebelarske zveze je nastal Tradicionalni slovenski zajtrk, izvaja pa se vsak tretji petek v novembru. S tem opozarjamo na pomembnost jutranjega obroka ter živil, ki ga
sestavljajo.
Na ta dan obeležujemo tudi Dan slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS prav tako na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Akcija se danes vsesplošno izvaja po celi Sloveniji, dobro pa je sprejeta tudi drugod po svetu.
Na Čebelarski zvezi Slovenije se kakovosti in pomembnosti lokalno pridelanih živil še posebej zavedamo, zato smo vsem deležnikom predstavili pobudo naj se Dan slovenske hrane razširi v Teden slovenske hrane. Kot pobudniki smo v ta namen letos izdali tudi knjižico Recepti z okusi Slovenije.
Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, ob tej priložnosti poziva vse Slovenke in Slovence, da čim prej obiščemo lokalnega čebelarja in kmeta ali pa na prodajnih policah poiščemo hrano s poreklom: Slovenija. Bodimo del skupnega projekta Teden slovenske
hrane in prepričan sem, ko boste okusili pravi lokalni med in pristno okusno lokalno hrano, bo ta pogosteje na vaših mizah. Okusov Slovenije v hrani iz uvoza ne boste našli.
Letošnji Tradicionalni zajtrk se hitro bliža in na Čebelarski zvezi ga vsako leto podpremo. Boštjan Noč, predsednik, predstavniki upravnega odbora in vsi zaposleni javne svetovalne službe oz. svetovalci specialisti za ekonomiko, za zagotavljanje varne hrane, tehnologijo čebelarjenja, opazovalno napovedovalno službo, bomo letos obiskali: OŠ Notranjski odred Cerknica, podružnica Sv. Duh na Ostrem Vrhu, OŠ Nove Jarše, OŠ Sostro, OŠ Ivana Cankarja
Ljutomer in Vrtec Ljutomer, OŠ Črnomelj, OŠ Križe, Tržič, OŠ Lendava, Vrtec Lendava, Vrtec Horjul, vrtec Dobrova, OŠ Vič, Vrtec Antona Medveda Kamnik.
Vabimo vas, da se akciji pridružite tudi vi.