Bukov ostrigar v omaki z medaljoni je ena izmed takih jedi, ki se ji le redko kdo lahko upre.
Za 2 osebi potrebujemo:
- 250 g bukovega ostrigarja
- 300 g piščančjih ali puranjih medaljonov
- 200 ml smetane za kuhanje
- jušna žlica kisle smetane
- sol, poper, ščepec origana in majarona
- 0,5 dl belega vina
- malo oljčnega olja
- vejica svežega peteršilja
- 1 manjša čebula
- po potrebi še jušna osnova.
Postopek priprave bukovega ostrigarja v omaki:
1) Na ponvi segrejemo olje. Piščančje ali puranje meso narežemo na manjše medaljone, ki jih lahko že pripravljene kupimo tudi v trgovini. Medaljončke na hitro popečemo.
2) Tik pred koncem jih malo posolimo in popopramo. Prestavimo jih na krožnik in pokrijemo. Na isti maščobi, kjer smo pekli meso, pražimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo narezane gobe.
3) Premešamo in dodamo vino. Počakamo, da izhlapi. To traja nekje 5 do 10 minut. Nato dodamo malo soli, popra, majaron, origano in polovico nasekljanega peteršilja.
4) Premešamo in dodamo smetano za kuhanje in kislo smetano. Premešamo.
5) V ponev vrnemo medaljone in pokrito kuhamo še 5 do 10 minut. Po potrebi dodajamo jušno osnovo.
6) Medtem lahko skuhate testenine, ki se odlično priležejo poleg. Bukov ostrigar v omaki z medaljoni postrežemo skupaj s testeninami, posujemo s preostankom nasekljanega svežega peteršilja in uživamo v hitro pripravljeni, a nadvse okusni jedi.
Dober tek!
Še več okusnih receptov najdete tukaj.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi