KUHALNICA: Drugačna malinina pita

Pita pri kateri testo pripravite z lahkoto in pri kateri se ni potrebno truditi z valjanjem krhkega testa, pita ki je obložena z lahko kremo iz beljakov in ponuja čudovit osvežilen okus – ja, vse to vam prinaša drugačna malinina pita.
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Drugačna malinina pita – sestavine:
Sestavine za pekač 35 x 21 cm

Testo:
300 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
200 g masla
4 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
4 žlice tekočega kremnega jogurta
5 rumenjakov

Nadev:
5 beljakov
8 žlic sladkorja
2 praška vaniljevega pudinga ( 2 x 38 g)
6 žlic olja
1 vaniljev sladkor
400 do 500 g malin

Drugačna malinina pita – postopek:
V posodo odmerimo moko pomešano s pecilnim praškom, sladkor, vaniljev sladkor in nalistano maslo. Z rokami na hitro zgnetemo testo, ki ne rabi postati celota, lahko ostane nadrobljeno.

Nato dodamo rumenjake in 4 žlice navadnega kremnega jogurta ter z rokami zgnetemo testo v homogeno kepo. Testo je bolj mehko, vendar se ne prijema rok. Če bi bilo preveč mehko, dodate še malo moke.

Kepo testa razdelimo v dve kepi, pri čemer naj bo ena malenkost večja.

In sedaj najljubši del rokovanja s testom. Testa ni potrebno valjati in izgubljati živcev, ker bi se vam lomilo. Pekač obložimo s peki papirjem in večjo kepo testa z rokami enostavno nadrobimo po celotnem dnu pekača.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Lotimo se kreme. Med stepanjem beljakov v sneg, postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sedaj električni mešalec izklopimo in najprej uporabimo in mešamo s slaščičarsko lopatko, da bi ohranili zračnost beljakovega snega. Ko je sneg dovolj trd, postopoma primešamo prašek dveh vaniljevih pudingov in na koncu še 6 žlic olja.

Beljakovo kremo premažemo po nadrobljenem testu.

Po kremi enakomerno potrosimo maline. V sezoni seveda uporabimo sveže, vendar tudi zmrznjene se lepo obnesejo. Pri tem receptu so uporabljene zmrznjene. Krema je sicer zelo zračna in lahka, vendar dovolj kompaktna, tako da ni bojazni, da bi maline potonile na dno.

In sedaj še zadnji del. Manjšo kepo testa z rokami nadrobimo čez maline. Ni potrebno, da zapolnite sleherni kotiček, vmes se lahko vidijo prazne luknjice.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C klasične peke, cca. 45 minut oz. odvisno od pečice. Med ohlajanjem bo pita postala kompaktna.

Prijetno sladkanje z drugačno malinovo pito.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Recept za bezgov sirup, ki je osvežilen in okusen. Z ok...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Prihaja poletna Ljubljanska vinska pot

Že 11. leto zapored se bo pod okriljem organizatorja Pr...

Metka Klevišar: O ČEM GOVORI NEZADOVOLJSTVO S HRANO?

Spominjam se bolnika v bolnici, ki je rekel, da tako sl...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Zelo zdravilno zelišče, ki vam lahko zraste kar v kuhinji

Zdravilne sestavine imamo res na dosegu roke. Prav to z...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.