KUHALNICA: Drugačna malinina pita

Pita pri kateri testo pripravite z lahkoto in pri kateri se ni potrebno truditi z valjanjem krhkega testa, pita ki je obložena z lahko kremo iz beljakov in ponuja čudovit osvežilen okus – ja, vse to vam prinaša drugačna malinina pita.
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Drugačna malinina pita – sestavine:
Sestavine za pekač 35 x 21 cm

Testo:
300 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
200 g masla
4 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
4 žlice tekočega kremnega jogurta
5 rumenjakov

Nadev:
5 beljakov
8 žlic sladkorja
2 praška vaniljevega pudinga ( 2 x 38 g)
6 žlic olja
1 vaniljev sladkor
400 do 500 g malin

Drugačna malinina pita – postopek:
V posodo odmerimo moko pomešano s pecilnim praškom, sladkor, vaniljev sladkor in nalistano maslo. Z rokami na hitro zgnetemo testo, ki ne rabi postati celota, lahko ostane nadrobljeno.

Nato dodamo rumenjake in 4 žlice navadnega kremnega jogurta ter z rokami zgnetemo testo v homogeno kepo. Testo je bolj mehko, vendar se ne prijema rok. Če bi bilo preveč mehko, dodate še malo moke.

Kepo testa razdelimo v dve kepi, pri čemer naj bo ena malenkost večja.

In sedaj najljubši del rokovanja s testom. Testa ni potrebno valjati in izgubljati živcev, ker bi se vam lomilo. Pekač obložimo s peki papirjem in večjo kepo testa z rokami enostavno nadrobimo po celotnem dnu pekača.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Lotimo se kreme. Med stepanjem beljakov v sneg, postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sedaj električni mešalec izklopimo in najprej uporabimo in mešamo s slaščičarsko lopatko, da bi ohranili zračnost beljakovega snega. Ko je sneg dovolj trd, postopoma primešamo prašek dveh vaniljevih pudingov in na koncu še 6 žlic olja.

Beljakovo kremo premažemo po nadrobljenem testu.

Po kremi enakomerno potrosimo maline. V sezoni seveda uporabimo sveže, vendar tudi zmrznjene se lepo obnesejo. Pri tem receptu so uporabljene zmrznjene. Krema je sicer zelo zračna in lahka, vendar dovolj kompaktna, tako da ni bojazni, da bi maline potonile na dno.

In sedaj še zadnji del. Manjšo kepo testa z rokami nadrobimo čez maline. Ni potrebno, da zapolnite sleherni kotiček, vmes se lahko vidijo prazne luknjice.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C klasične peke, cca. 45 minut oz. odvisno od pečice. Med ohlajanjem bo pita postala kompaktna.

Prijetno sladkanje z drugačno malinovo pito.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Iz Jožičine kuhinje: Božična panakota

Pred vrati so prazniki in Jožica je tokrat pripravila e...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.