KUHALNICA: Drugačna malinina pita

Pita pri kateri testo pripravite z lahkoto in pri kateri se ni potrebno truditi z valjanjem krhkega testa, pita ki je obložena z lahko kremo iz beljakov in ponuja čudovit osvežilen okus – ja, vse to vam prinaša drugačna malinina pita.
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Drugačna malinina pita – sestavine:
Sestavine za pekač 35 x 21 cm

Testo:
300 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
200 g masla
4 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
4 žlice tekočega kremnega jogurta
5 rumenjakov

Nadev:
5 beljakov
8 žlic sladkorja
2 praška vaniljevega pudinga ( 2 x 38 g)
6 žlic olja
1 vaniljev sladkor
400 do 500 g malin

Drugačna malinina pita – postopek:
V posodo odmerimo moko pomešano s pecilnim praškom, sladkor, vaniljev sladkor in nalistano maslo. Z rokami na hitro zgnetemo testo, ki ne rabi postati celota, lahko ostane nadrobljeno.

Nato dodamo rumenjake in 4 žlice navadnega kremnega jogurta ter z rokami zgnetemo testo v homogeno kepo. Testo je bolj mehko, vendar se ne prijema rok. Če bi bilo preveč mehko, dodate še malo moke.

Kepo testa razdelimo v dve kepi, pri čemer naj bo ena malenkost večja.

In sedaj najljubši del rokovanja s testom. Testa ni potrebno valjati in izgubljati živcev, ker bi se vam lomilo. Pekač obložimo s peki papirjem in večjo kepo testa z rokami enostavno nadrobimo po celotnem dnu pekača.

Lotimo se kreme. Med stepanjem beljakov v sneg, postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sedaj električni mešalec izklopimo in najprej uporabimo in mešamo s slaščičarsko lopatko, da bi ohranili zračnost beljakovega snega. Ko je sneg dovolj trd, postopoma primešamo prašek dveh vaniljevih pudingov in na koncu še 6 žlic olja.

Beljakovo kremo premažemo po nadrobljenem testu.

Po kremi enakomerno potrosimo maline. V sezoni seveda uporabimo sveže, vendar tudi zmrznjene se lepo obnesejo. Pri tem receptu so uporabljene zmrznjene. Krema je sicer zelo zračna in lahka, vendar dovolj kompaktna, tako da ni bojazni, da bi maline potonile na dno.

In sedaj še zadnji del. Manjšo kepo testa z rokami nadrobimo čez maline. Ni potrebno, da zapolnite sleherni kotiček, vmes se lahko vidijo prazne luknjice.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C klasične peke, cca. 45 minut oz. odvisno od pečice. Med ohlajanjem bo pita postala kompaktna.

Prijetno sladkanje z drugačno malinovo pito.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.