KUHALNICA: Drugačna malinina pita

Pita pri kateri testo pripravite z lahkoto in pri kateri se ni potrebno truditi z valjanjem krhkega testa, pita ki je obložena z lahko kremo iz beljakov in ponuja čudovit osvežilen okus – ja, vse to vam prinaša drugačna malinina pita.
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Drugačna malinina pita – sestavine:
Sestavine za pekač 35 x 21 cm

Testo:
300 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
200 g masla
4 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
4 žlice tekočega kremnega jogurta
5 rumenjakov

Nadev:
5 beljakov
8 žlic sladkorja
2 praška vaniljevega pudinga ( 2 x 38 g)
6 žlic olja
1 vaniljev sladkor
400 do 500 g malin

Drugačna malinina pita – postopek:
V posodo odmerimo moko pomešano s pecilnim praškom, sladkor, vaniljev sladkor in nalistano maslo. Z rokami na hitro zgnetemo testo, ki ne rabi postati celota, lahko ostane nadrobljeno.

Nato dodamo rumenjake in 4 žlice navadnega kremnega jogurta ter z rokami zgnetemo testo v homogeno kepo. Testo je bolj mehko, vendar se ne prijema rok. Če bi bilo preveč mehko, dodate še malo moke.

Kepo testa razdelimo v dve kepi, pri čemer naj bo ena malenkost večja.

In sedaj najljubši del rokovanja s testom. Testa ni potrebno valjati in izgubljati živcev, ker bi se vam lomilo. Pekač obložimo s peki papirjem in večjo kepo testa z rokami enostavno nadrobimo po celotnem dnu pekača.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Lotimo se kreme. Med stepanjem beljakov v sneg, postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sedaj električni mešalec izklopimo in najprej uporabimo in mešamo s slaščičarsko lopatko, da bi ohranili zračnost beljakovega snega. Ko je sneg dovolj trd, postopoma primešamo prašek dveh vaniljevih pudingov in na koncu še 6 žlic olja.

Beljakovo kremo premažemo po nadrobljenem testu.

Po kremi enakomerno potrosimo maline. V sezoni seveda uporabimo sveže, vendar tudi zmrznjene se lepo obnesejo. Pri tem receptu so uporabljene zmrznjene. Krema je sicer zelo zračna in lahka, vendar dovolj kompaktna, tako da ni bojazni, da bi maline potonile na dno.

In sedaj še zadnji del. Manjšo kepo testa z rokami nadrobimo čez maline. Ni potrebno, da zapolnite sleherni kotiček, vmes se lahko vidijo prazne luknjice.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C klasične peke, cca. 45 minut oz. odvisno od pečice. Med ohlajanjem bo pita postala kompaktna.

Prijetno sladkanje z drugačno malinovo pito.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.