Sestavine za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
500 g očiščenih lignjev in narezanih na kolute
1500 g očiščenih dagenj
500 ml pasiranega paradižnika
250 ml belega vina
manjši šopek peteršilja
3 stroki česna
1 manjša čebula
1 vejica rožmarina
1 vejica origana
sol
poper
olje.
PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki Navodila za pripravo lignjev in dagenj na buzaro: Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodamo strt česen, in na hitro popražimo, da zadiši.
Dodamo lignje in jih prepražimo.
Vse skupaj zalijemo z vinom in rahlo pokuhamo.
Dodamo školjke, sol, poper, rožmarin in origano, ter pokrijemo s pokrovko.
Ko se školjke pričnejo odpirati, vse skupaj zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo še 5 minut.
Po okusu, lahko jed zgostimo z žlico ali dvema drobtin. Pred postrežbo potresemo še z nasekljanim peteršiljem.
Dober tek.