KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripravljena jed. Zagotovo vas bodo okus in vonjave popeljale v poletne dni ob morju.
Dagnje in lignji na buzaro (foto: Oblizni Prste.si)
Dagnje in lignji na buzaro (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
500 g očiščenih lignjev in narezanih na kolute
1500 g očiščenih dagenj
500 ml pasiranega paradižnika
250 ml belega vina
manjši šopek peteršilja
3 stroki česna
1 manjša čebula
1 vejica rožmarina
1 vejica origana
sol
poper
olje.
 
Preberite tudi: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Navodila za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodamo strt česen, in na hitro popražimo, da zadiši.

Dodamo lignje in jih prepražimo.

Vse skupaj zalijemo z vinom in rahlo pokuhamo.

Dodamo školjke, sol, poper, rožmarin in origano, ter pokrijemo s pokrovko.

Ko se školjke pričnejo odpirati, vse skupaj zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo še 5 minut.

Po okusu, lahko jed zgostimo z žlico ali dvema drobtin. Pred postrežbo potresemo še z nasekljanim peteršiljem.

Dober tek.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.