KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripravljena jed. Zagotovo vas bodo okus in vonjave popeljale v poletne dni ob morju.
Dagnje in lignji na buzaro (foto: Oblizni Prste.si)
Dagnje in lignji na buzaro (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
500 g očiščenih lignjev in narezanih na kolute
1500 g očiščenih dagenj
500 ml pasiranega paradižnika
250 ml belega vina
manjši šopek peteršilja
3 stroki česna
1 manjša čebula
1 vejica rožmarina
1 vejica origana
sol
poper
olje.
 
Preberite tudi: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Navodila za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodamo strt česen, in na hitro popražimo, da zadiši.

Dodamo lignje in jih prepražimo.

Vse skupaj zalijemo z vinom in rahlo pokuhamo.

Dodamo školjke, sol, poper, rožmarin in origano, ter pokrijemo s pokrovko.

Ko se školjke pričnejo odpirati, vse skupaj zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo še 5 minut.

Po okusu, lahko jed zgostimo z žlico ali dvema drobtin. Pred postrežbo potresemo še z nasekljanim peteršiljem.

Dober tek.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.