Zaradi nizke kalorične vrednosti, je izredno dobrodošla v dietnih jedilnikih. Pa naredimo kolerabo slastno in pričarajmo nadvse okusno musako s kolerabo in sirom.
Za štiri osebe potrebujemo:
• 600 g sveže kolerabe
• 1 manjša mlada čebula z zelenim delom
• 3 do 4 češnjevi paradižniki
• 2 žlici nepasirane skute
Preliv:
• 2 jajci
• 200 ml smetane za kuhanje
• 100 ml mleka
• 5 žlic grana padano sira
• ščep soli
• ščep muškatnega oreščka
• poper
Kolerabi odstranimo zelene liste, jo prepolovimo, olupimo in narežemo na 3 do 5 mm debele rezine. Če ima koleraba že kaj olesenelih delov, jih odstranimo. Rezine kolerabe pokuhamo v slani vodi cca. osem minut.
Kolerabo odcedimo in zložimo po pekaču.
PREBERITE TUDI: Musaka – najboljši recepti za pripravo musake Po nadevani kolerabi potrosimo mlado narezano čebulo, prepolovljen češnjev paradižnik in potrosimo skuto.
V skodeli zmešamo jajci in dodamo smetano za kuhanje, mleko, sol, poper in muškatni orešček.
Nazadnje primešamo še ribani sir grana padano ter pustimo, da malo odstoji.
Preliv polijemo čez kolerabo in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija z ventilacijo. Pečemo 30 minut.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.