Kako se brez skrbi odpraviti na celodnevni izlet?

Prihajajo lepi dnevi, ko bomo zopet uživali na izletih in preživljanju časa na prostem. Oslabljen mehur ne sme biti razlog, da ostajate doma in zamujate čudovite skupne trenutke v naravi.
Brezskrbno se odpravite na izlet.
Brezskrbno se odpravite na izlet.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že od poroda sem imela težave s inkontinenco, ki se je z leti še krepila. Rada sem aktivna, z možem se večkrat odpraviva na izlet, v hribe. Odkar sva postala tudi stara starša, vnuke večkrat odpeljeva na izlet po Sloveniji. Prihaja pomlad in zadnji vikend, ki so ga preživeli pri nama, smo načrtovali, kam vse se bomo odpravili letos. Vsako leto moram izlet prilagoditi straniščem – preden se odpravimo, preverim, kje se bomo lahko ustavili, s seboj imam vedno dodatno perilo, če slučajno do stranišča ne pridem pravočasno. Vse skupaj je zelo utrujajoče in neprijetno.


V zadnjem letu se s podobnimi težavami srečuje tudi moj mož, zato sva letos prebrskala in preiskala vse, da bi našla rešitev. Tako sva naletela na spletno stran abena-helpi.si. Prebrala sva koristne napotke in naročila vzorce zame. Odlični so bili, olajšali so mi vsakdan, zato sva jih naročila za oba in letos bomo tako z vnuki lahko uživali na celodnevnih izletih brez skrbi.

 

Z inkontinenco se sooča kar 420 milijonov ljudi
Oslabljen mehur je težava, s katero se sooča kar 420 milijonov ljudi po celem svetu. Največkrat se uhajanje urina pojavi ob naporu ali pa se pokaže kot nuja po obisku stranišča. Močno lahko vpliva na naše življenje, saj skrbi, ali bomo pravočasno prišli so stranišča, lahko pretehtajo, da raje ostanemo doma. Tako se nekoč aktivno življenje lahko spremeni v večno ostajanje v bližini doma ali na poznanih lokacijah.


Čeprav morda menite, da se to dogaja samo vam, se s temi težavami in strahovi dnevno sooča okoli 30 odstotkov žensk in 5 odstotkov moških po vsem svetu.

Še več, razlike med spoloma se okoli 70. leta starosti, ko se z oslabljenim mehurjem sooča enako število žensk kot moških, celo izenačijo. Poleg tega težave z nehotenim uhajanjem urina ne nastopijo nujno v poznejših letih, pri moških je ta težava namreč pogosto povezana s povečano prostato. Kar 50 % moških, starih med 50 in 60 let, ima povečano prostato. Ta delež pa se pri 80-letnikih poveča na 80 %, kar to motnjo uvršča med najpogostejšo zdravstveno težavo moških.


Inkontinenca ni več tabu, in z današnjimi pripomočki lahko živite brezskrbno in aktivno življenje.

 

Vpojne hlačke za sproščene dni
Za sproščene aktivne dni in daljše odsotnosti od doma so pri srednji do zmerno težki inkontinenci odličen pripomoček vpojne hlačke za enkratno uporabo Abena Pants. Odlično se obnesejo na poti, ko stranišče ni vedno na razpolago, ob različnih športnih aktivnostih, pa tudi v obdobju okrevanja po različnih kirurških posegih.

Primerne so za ženske in moške, so visoko vpojne z edinstvenim sistemom Top-Dry, ki ohranja kožo suho in tako zmanjšuje tveganje za razdraženo kožo, ter vdelanimi posebnimi pregradami za dodatno zaščito pred iztekanjem in dermatološko testirane.

 

Predloge Abena Light za ženske in Abena man za moške
Predloge oziroma vložki, zasnovani posebej za ženske, ki imajo manjše ali srednje težave z nehotenim uhajanjem urina Abena Light so visoko vpojne, diskretne, zračne, nevtralizirajo vonj urina in so dermatološko testirane.


Prav vse to velja tudi za predloge, si so zasnovane posebej za moške Abena Man, hkrati pa so prilagojene moški anatomiji z visokimi stranskimi zaščitami proti iztekanju urina.

 

Naroči brezplačne vzorce Abena Light ali Abena man >>TUKAJ<<.


Zračni materiali brez vonja po urinu
Zračni materiali omogočajo vzdrževanje zdrave mikroflore kože. Zaradi sposobnosti prepustnosti zraka in vlage je koža ves čas suha, se ne pregreva in ni izpostavljena čezmerni vlagi ter dodatnemu trenju, ki lahko vodi v resnejše težave s kožo.

Mehka, hitro sušeča stična površina vpojnega jedra ne vsebuje belil, lateksa in elementarnega klora, kar zmanjša možnost dodatnih težav s kožo. Novodobni materiali tudi učinkovito nevtralizirajo vonj po urinu, ki je največkrat prvi pokazatelj težav z nenadzorovanim uhajanjem urina.

 

abena

 

Kako izbrati pravi pripomoček?

Pomoč pri izbiri pravega pripomočka je na voljo >>TUKAJ<<.


Če niste prepričani, katere velikosti predloge izbrati, se lahko posvetujete s strokovnjaki na brezplačni številki 080 22 53 ali e-naslovu info@abena-helpi.si.

 

Zagotovite si aktivno življenje
Naj vam oslabljen mehur ne omejuje vaših vsakodnevnih aktivnosti. Zagotovite si kakovostne predloge Abena Light za ženske ali Abena Man za moške na tej povezavi, in si povrnite brezskrbno družabno in aktivno življenje!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024

V kakšni kondiciji je pokojninska blagajna, koliko znaš...

Nepozaben oddih v Termah Šmarješke Toplice

Februarja in marca spet Šmarješki tedni zvestobe!

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.