Mnogo ljudi si hrane brez kečapa ne zna predstavljati. Sploh če gre za hitro hrano, kot so pica, hamburger, pomfrit in podobno. Ampak, v njem je še mnogo drugega kot le paradižnikov koncentrat.
Ali ste vedeli, da kečap vsebuje ogromno sladkorja? Ena porcija kečapa lahko vsebuje tudi do štiri grame sladkorja. Majhni paketki kečapa, ki so največkrat na razpolago v restavracijah in gostilnah, pa vsebujejo več kot dva grama sladkorja!
Poleg tega vsebuje tudi umetne arome, ojačevalce okusa, razne aditive in zelo malo paradižnika. Boljša in veliko bolj zdrava različica je, če kečap naredite sami. Potrebujete zrel paradižnik, olupite ga, zmešajte v mešalniku, dodajte še origano, ščepec soli, baziliko in poper po okusu. Če vam je všeč bolj pekoča različica, pa dodajte še ščepec mlete pekoče paprike.