Ko boste o kečapu prebrali to, ga ne boste več želeli jesti!

Za veliko ljudi je kečap sestavni del obroka, dodajajo ga k raznim jedem. Ampak, ali ste vedeli, kaj vse vsebuje? Preberite, šokirani boste!
	Bolj zdrav je doma pripravljen kečap. (foto: Freepik.com)
Bolj zdrav je doma pripravljen kečap. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogo ljudi si hrane brez kečapa ne zna predstavljati. Sploh če gre za hitro hrano, kot so pica, hamburger, pomfrit in podobno. Ampak, v njem je še mnogo drugega kot le paradižnikov koncentrat.

Ali ste vedeli, da kečap vsebuje ogromno sladkorja? Ena porcija kečapa lahko vsebuje tudi do štiri grame sladkorja. Majhni paketki kečapa, ki so največkrat na razpolago v restavracijah in gostilnah, pa vsebujejo več kot dva grama sladkorja!

Poleg tega vsebuje tudi umetne arome, ojačevalce okusa, razne aditive in zelo malo paradižnika. Boljša in veliko bolj zdrava različica je, če kečap naredite sami. Potrebujete zrel paradižnik, olupite ga, zmešajte v mešalniku, dodajte še origano, ščepec soli, baziliko in poper po okusu. Če vam je všeč bolj pekoča različica, pa dodajte še ščepec mlete pekoče paprike.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.