Nasvet: Kako speči najboljše palačinke?

Jih imate radi, želite z njimi presenetiti svoje domače? Potem preberite nekaj trikov, s katerimi bodo vaše palačinke resnično najbolj slastne!
Naredite slastne palačinke! (Vir: Freepik.com)
Naredite slastne palačinke! (Vir: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da vam bodo palačinke uspele in bile resnično zelo slastne, se morate držati nekaterih pravil.

Izbira moke
Čeprav največkrat za peko palačink uporabljamo večnamensko moko, pa strokovnjaki pravijo, da bo jo morali mešati z moko za peko peciva. Takšna mešanica je najboljša za palačinke.

Priprava zmesi za palačinke
Trik je tudi v tem, da že pripravljena zmes za palačinke ne sme stati. Takoj, ko jo pripravite, jih pričnite peči. Če zmes stoji, potem moka vpije več tekočine in palačinke ne bodo lepo tanke.
 
Preberite tudi: Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Olje
Ponev premažite z oljem. To naredite še najlažje tako, da pol decilitra olja zlijete v ponev, ga segrejete, nato razporedite po ponvi, da je cela namazana, nato pa višek odlijete v skodelico in ga uporabite spet pri peki naslednje palačinke.

Temperatura pečenja
Ponev, v kateri pečete palačinke, mora biti dobro segreta. In ko je segreta, je peka palačink enostavna, saj se te ne prijemajo. Pazite pa, da ne bo prevroča, saj se bodo tako začele palačinke smoditi.

Radenska in soda bikarbona
Palačinke bodo še bolj rahle, če boste v zmes dodali pol decilitra radenske ali pa žličko sode bikarbone.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.