Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v slanici. Tako pripravljen stročji fižol lahko porabite tudi v zimskem času, npr. za različne solate, boranjo, fižolovo prikuho, kot prilogo itn.
Stročji fižol v slanici iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Stročji fižol v slanici iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za 8 kozarcev po 720 ml rabite:

3 kg stročjega fižola (sorta Bergold, ali Maslenec)
4.5 l vode
sol (boste dodali po lastnem okusu)
par zrn celega popra (ni pa nujno)
1 dcl kisa za vlaganje 9 % (najboljši je Talisov aromatiziran)

Fižolu očistim repke in ga razrežem poljubno. Dobro ga operem in mu privoščim še prho pod pipo (saj je vendar vročina). Vodo zavrem in solim ter ji dodam par zrn celega popra. V savno stresem otrebljeni fižol in ga skuham tako, da ni ne premehak in ne pretrd. Ko je dovolj kuhan, prilijem 1/2 dcl kisa za vlaganje, premešam. Polnim vročega v kozarce, zalijem z vročo vodo, v kateri se je kuhal. Na vrh vsakega kozarca po kapljicah prilijem še kis (porabim preostalo 1/2 dcl). Zaprem s pokrovčki takoj vroče.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Kozarce za par minut obrnem narobe, da izpodrine zrak.
Nato jih obrnem pravilno, pokrijem z odejo in pustim čez noč.

PRIPIS: prazne kozarce si pred polnjenjem za 10 minut postavim v ogreto pečico na 80 stopinj, ko jih rabim, jih sproti jemljem iz nje.
Na delo, da ne boste pozimi razmišljali, kaj v lonec dati!

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Stročji fižol v slanici Recept
Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.