Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.
Slastni keksi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Slastni keksi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

25 dkg svinjske masti (sala)
1 celo jajce
1 rumenjak
1 limona (sok in naribana lupinica cele limone)
4 ravne žlice kristalnega sladkorja
3 vanili sladkorji
1/2 kg gladke moke
+ moko še dodati po potrebi, a največ do 5 dkg

Izdelava: 

Zmesite in pripravite testo. Testo na dobro pomokani površini takoj razvaljajte, tudi valjar si malo pomokajte, valjajte nežno, a odločno.
Izrezite oblike, jih previdno s pomočjo "zidarskega špahtla" spravite na pekač, ki ga ni potrebno nič mastiti. Sledi peka pri 200 stopinja v klasični pečici 9 do 10 minut. Pečene sestavite skupaj (po dva kosa) in namažite z vašo najljubšo domačo marmelado. Na koncu povaljajte v sladkorni moki z vanilijevim sladkorjem. Testo pred valjanjem razdelim na tri dele, da je valjajnje lažje.

Punce, zdaj pa gasa, če se hočete pohvaliti z izredno prhkimi in okusnimi piškoti, ki se kar topijo v ustih.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Iz Jožičine kuhinje vam želim veliko uspeha

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Keksi Recepti
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Recept: Grška enolončnica s svinjskim mesom

Enolončnica s svinjskim mesom, krompirjem in tremi vrst...

Recept: Praznična goveja juha in zdrobovi žličniki

Govejo juho skuhamo skoraj vsako nedeljo, pa mogoče še ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

TOP 3 evropske božične kulinarične uspešnice

Izbrskali smo božične recepte za tradicionalne angleške...

Naredimo sami: 4 ideje za božično ustvarjanje skupaj z vnuki

Zbrali smo nekaj idej, kaj v tem čarobnem decembru ustv...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.