Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote znežnim okusom po medu in maslu, vonj cimeta pa vam bo pričaral praznični božično novoletni čas ...
Medeni piškoti (foto: Jožica Ostrožnik)
Medeni piškoti (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

"Preden sploh napišem tale recept, naj kar povem, če nimate potrpljenja, potem se teh piškotov sploh ne lotite. Ne potrebujete veliko časa, a testo pride precej lepljivo, pri oblikovanju kroglic morate biti nežni, nikakor ne smete sanjati zraven o kakšni ljubezenski avanturi, vse to in še mnogo več vam bodo povrnili piškoti s svojim nežnim okusom po medu in maslu, vonj cimeta pa vam bo pričaral praznični božično novoletni čas," pravi Jožica Ostrožnik.

Potrebujete:

25 dkg gladke moke
15 dkg sladkorja v prahu
1/2 pecilnega praška
noževo konico mletega cimeta
15 dkg masla sobne temperature
10 dkg mletih orehov
2 žlici čisto malo segretega medu
2 jajci
* cela orehova jedrca(mandlje, lešnike)

Izdelava:

Moko in pecilni prašek pomešajte med sabo.

Dodajte mlete orehe, na tanke lističe narezano maslo, sladkor v prahu, cimet, jajci in med.

Vse sestavine dobro zmešajte med sabo, v gladko homogeno maso, kar z žlico (pomagajte si s hrbtno stranjo žlice tako, da maso potiskate ob steno).

Za 15 minut maso postavite v hladilnik.

Vklopite klasično pečico na 190 stopinj.
Na pekač položite peki papir.

Iz mase oblikujte z dlanmi za dober lešnik velike kroglice (pomagajte si tako, da maso zajemate z žličko) in jih polagajte na peki papir v pekaču (pustite razmah, da se ne sprimejo, ker se bodo v pečici razlezle).

Na vsako kroglico položite - rahlo vtisnite polovičko oreha.

Pecite 10 minut.

Dobili boste 90 medenih mehkih piškotov.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno praznično ustvarjanje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.