KUHALNICA: Pečen por z jajci

Por je v kulinariki zelo uporaben, saj ga lahko pripravimo na različne načine. Iz njega lahko skuhamo juhe in postrežemo ga lahko kot priloge ali kot glavne jedi (na primer: por iz voka). Odličen način, kako uporabiti por je tudi pečen por z jajci.
Pečen por z jajci (foto: OblizniPrste.si)
Pečen por z jajci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pečen por z jajci – sestavine:
(za 3 osebe)
Pečen por z jajci
2 čajni žlički repičnega olja
300 g pora
sol
poper
3 jajca
1 večji korenček
1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Pečen por z jajci – postopek
Por razpolovimo, operemo in narežemo na večje kose; jajca z metlico razžvrkljamo v srednje veliki skledi in jih solimo; korenček operemo, ga očistimo in naribamo.

Vok segrejemo in vanj damo eno čajno žličko olja. Na segreto maščobo damo narezan por in nariban korenček, solimo in popramo po okusu ter ju na hitro popražimo. Dolijemo 3 dl vode in vse skupaj kuhamo toliko časa, dokler voda ne izpari in se zelenjava zmehča.

Med kuhanjem por s korenčkom večkrat premešamo in po potrebi dosolimo. Pripravljeno zelenjavo damo v večjo skledo in jo čimbolj razporedimo po njej, da se le-ta čim hitreje ohladi.

Zelenjavo pustimo v skledi približno 10 minut, nato ji dodamo razžvrkljana jajca in mleto sladko rdečo papriko. Vse skupaj s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s 1 čajno žličko repičnega olja. Pri tem si pomagamo s čopičem za peko. V pekač damo zmes jajc in zelenjave ter jo enakomerno razporedimo po pekaču.

Pekač damo v pečico in jo nastavimo na 180 stopinj Celzija. Por z jajci pečemo toliko časa, dokler jajca ne zakrknejo (približno 30 minut).

Pečen por z jajci lahko postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Odličen nasvet: Specite kostanj kar v pečici!

Ta recept vam bo zagotovo zelo všeč, saj lahko v domači...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Iz Jožičine kuhinje: Kokosova potica

Če imate radi kokos, vas bo zagotovo navdušil tudi ta r...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni pri...

KUHALNICA: Polenta s šampinjoni

Polenta s praženimi šampinjoni je kot nalašč za hitra k...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.