Novembrski recept: Hokaido maslena cimetova pogača

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 13.11.2022
Recept za okusno hokaido masleno cimetovo pogačo boste našli v prispevku.
Hokaido maslena cimetova pogača (foto: Fala)
Hokaido maslena cimetova pogača (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
Pol vrečke kislega testa Fala
750 g moke
250 g mleka
130 g kisle smetane
90 g masla
70 g sladkorja
4 rumenjaki
2 žlici pečene hokaido buče
1,5 male žličke soli

Nadev:
80 g masla
120 g sladkorja
cimet

Kvas Fala raztopimo v polovici toplega mleka in ga prilijemo k moki. Moki primešamo kislo testo Fala, prilijemo raztopljeni kvas, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo počivati nekaj minut, nato razvaljamo. Testo premažemo s staljenim maslom, posujemo sladkor in cimet ter zvijemo v zavitek.

Odrežemo kos, ki je nekoliko krajši od premera okroglega pekača in tega položimo na sredino pekača, tako da se na eni strani dotika roba, na drugi pa ostane še malo praznega prostora. Preostali zavitek razrežemo na rezine, ki jih zložimo ob zunanjem robu pekača na vsaki strani zavitka ter zatem zapolnimo še prazen prostor med rezinami in zavitkom na sredini. Zatem še s škarjami razrežemo zavitek na sredini; s škarjami malenkost postrani zarežemo v prvo rezino in jo obrnemo navzgor – kjer smo na začetku, ko smo položili zavitek v model, pustili malo praznega prostora. Naslednje rezine, ki jih zarežemo s škarjami, obračamo izmenjaje v levo oziroma desno stran ter malenkost prekrijemo rezine, ki smo jih pred tem zložili v model.

Oblikovano pogačo pustimo na toplem vzhajati, nato jo premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico.
Pogačo pečemo približno 45 minut pri 180 °C, po potrebi jo pokrijemo, da bi se ne obarvala preveč.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

KOPRIVA - kraljica divjih zdravilnih rastlin (vse o učinkih in uporabi)

»Koprive so tako zelo poznane, da ne potrebujejo opisa....

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.