Ali lahko ponovno zamrznemo odmrznjeno meso?!

Najbrž ste si tudi vi že kdaj belili glavo s tem vprašanjem. Ali lahko že odmrznjeno meso še enkrat zamrznemo ali je to škodljivo? Preverite v prispevku!
Meso odmrzujte v hladilniku. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Meso odmrzujte v hladilniku. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki trdijo, da lahko! Če ste meso že dali iz zamrzovalnika v hladilnik, niste vsega porabili pri kuhanju, lahko kos, ki je ostal, ponovno zamrznete. A vedeti morate, da takšno meso izgublja na kvaliteti in okusu.

Meso med tem, ko se taja, izgublja vodo. In če ga boste ponovno zamrznili, se bodo v njem pričeli delati ledeni kristali, ki negativno vplivajo na vlakna in meso izsušijo. Tako boste naslednjič, ko boste pekli to meso, imeli morda težave s tem, ker bo presuho.

Strokovnjaki pa opozarjajo še na druge nepravilnosti: nikoli mesa ne tajajte na sobni temperaturi ali še huje, v vroči vodi, ker s tem tvegate, da se na njem množijo škodljive bakterije. Toliko prej ga postavite iz skrinje v hladilnik, kjer se bo talilo počasi. Vedeti morate tudi, da je meso, ki je v zamrzovalniku, uporabno določen čas. Dlje, ko hranite meso, manj kvalitetno je.

 
Povzeto po net.hr

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.