Ali lahko ponovno zamrznemo odmrznjeno meso?!

Najbrž ste si tudi vi že kdaj belili glavo s tem vprašanjem. Ali lahko že odmrznjeno meso še enkrat zamrznemo ali je to škodljivo? Preverite v prispevku!
Meso odmrzujte v hladilniku. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Meso odmrzujte v hladilniku. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki trdijo, da lahko! Če ste meso že dali iz zamrzovalnika v hladilnik, niste vsega porabili pri kuhanju, lahko kos, ki je ostal, ponovno zamrznete. A vedeti morate, da takšno meso izgublja na kvaliteti in okusu.

Meso med tem, ko se taja, izgublja vodo. In če ga boste ponovno zamrznili, se bodo v njem pričeli delati ledeni kristali, ki negativno vplivajo na vlakna in meso izsušijo. Tako boste naslednjič, ko boste pekli to meso, imeli morda težave s tem, ker bo presuho.

Strokovnjaki pa opozarjajo še na druge nepravilnosti: nikoli mesa ne tajajte na sobni temperaturi ali še huje, v vroči vodi, ker s tem tvegate, da se na njem množijo škodljive bakterije. Toliko prej ga postavite iz skrinje v hladilnik, kjer se bo talilo počasi. Vedeti morate tudi, da je meso, ki je v zamrzovalniku, uporabno določen čas. Dlje, ko hranite meso, manj kvalitetno je.

 
Povzeto po net.hr

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Skritna moč regrata: raziskave kažejo, da lahko celo uniči rakave celice

Regrat je za mnoge le trdovraten plevel, ki ga je treba...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.