Kuhanje: Nasveti kuharskih mojstrov

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: M. L. | 9.6.2013
Kuharski mojstri opozarjajo na številne napake, ki jih delamo pri kuhi. Zbrali smo nekaj najbolj pogostih, preberite jih in se jih izogibajte, da bodo jedi, ki jih boste pripravljali, še bolj zdrave in slastne.
Upoštevajte male in preproste trike in kuhanje bo veliko bolj zabavno, jedi pa okusnejše. (foto: www.123rf.com)
Upoštevajte male in preproste trike in kuhanje bo veliko bolj zabavno, jedi pa okusnejše. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Preveč maščobe
Ne samo zaradi zdravja, ampak tudi zaradi okusa jedi, je bolje uporabiti manj maščobe. Olje lahko nadomestite s kokosovo mastjo, namesto margarine uporabljajte maslo. Jedi raje kuhajte in ne pecite na maščobi.

Prekuhavanje
Ko kuhate zelenjavo, bodite pozorni, da je ne razkuhate. Dlje, ko jo boste kuhali, več hranljivih snovi boste uničili. Razkuhana zelenjavi tudi ni tako okusna, kot ravno prav kuhana.

Preveč sestavin
Če radi eksperimentirate s hrano, najbrž dodajate razne začimbe, mešate sestavine med sabo in okušate. Vse lepo in prav, toda – držite se pravila, da je manj boljše! Če boste pretiravali z začimbami ali zmešali preveč sestavin, ne bo tako okusno.

Vzemite dovolj velik lonec
Hrane, ki jo kuhate, ne smete preveč natrpati v lonec ali ponev. Če bo hrana med kuhanjem natlačena v posodi, ne bo tako okusna, morda bo le delno kuhana, morda bo delno zažgana. Uporabljajte torej zadosti veliko posodo.

Skrhani noži
V kuhinji morajo biti noži ostri. Le tako boste hrano lahko dobro narezali, ne bo se vam mečkala, hitreje bo narezana.

Sveže začimbe
V sezoni začimb ne uporabljajte sušenih, posezite po svežih. Hrana je s svežimi začimbami veliko bolj okusna. Če nimate prostora za njivo, posadite peteršilj, drobnjak, majaron ali katero koli drugo začimbo, ki vam odgovarja, kar v cvetlične lončke. Tako jih boste imeli vedno pri roki, pa še zanimiv okras za stanovanje bodo.

Recepti za pripravo jedi
Če neko jed kuhate prvič, ste pri kuhi negotovi, potem je prav, da se recepta držite. Če pa radi ustvarjate nove jedi, lahko recept prilagodite svojemu okusu in ga na tak način še izboljšate. Poskusite!

Kuhanje naj bo užitek
Če boste kuhanje jemali za užitek in ne za nujno zlo, bodo vaše jedi bolj okusne in privlačne. Kuhanje je svet domišljije, umetnost. Doživite ga!
 
Morda te zanima tudi:

Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da to...

Niste prejeli napovedi za odmero dohodnine?

Če zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine d...

Vremenska napoved za 16. julij

Kakšno vreme se nam obeta?

Amaze burger, prvi slovenski 100 % rastlinski burger

Eden največjih trgovcev v Sloveniji v svoji ponudbi pre...

Vremenska napoved za 15. julij

Kakšno vreme se nam obeta?

Vremenska napoved za 12. julij

Kakšno vreme se nam obeta?
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.