RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dobro imeti vsaj nekaj kozarcev v zimski ozimnici. Preverite recept za zares okusno jabolčno marmelado!
Tudi iz jabolk lahko skuhate odlično marmelado. (Foto: Arhiv)
Tudi iz jabolk lahko skuhate odlično marmelado. (Foto: Arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ste se že kdaj lotili priprave jabolčne marmelade? Če ste prikimali, potem veste, da je postopek enostaven, marmelada pa zelo okusna, poleg tega pa ima dolg rok uporabe.

Uporabite jo lahko kot namaz za na kruh, odlična je v palačinkah, tudi v raznih pecivih, sadnih kupah … Jabolčna marmelada pa je lahko tudi zelo domiselno darilo. Vsak se jo bo razveselil.

 

Enostavna jabolčna marmelada

Zanjo poste potrebovali kilogram olupljenih in očiščenih jabolk. Potrebovali boste tudi 450 do 500g sladkorja, pol žličke cimeta v prahu, sok ene do dveh limon.

Jabolka lahko narežete na majhne koščke, v tem primeru boste proti koncu uporabili palični mešalnik in jabolka spasirali, da boste dobili gladko marmelado. Lahko pa jabolka naribate in na koncu boste dobili jabolčni jam, kar pomeni, da bo marmelada vsebovala tudi nekaj koščkov jabolk. Izberite način, ki vam najbolj ustreza.

Ko jabolka narežete na koščke ali naribate, jih polijete s sokom limone ter premešate. Tako boste preprečili, da bi bila jabolka temno rjava.

 

 

Nato daste jabolka v lonec in na štedilnik. Kuhate in dodajate sladkor. Želirnega sladkorja ne potrebujete, saj jabolka vsebujejo pektin in bo marmelada dovolj gosta.

Mešate in počasi kuhate dobro uro. Pri kraju kuhanja dodate še cimet, dobro premešate, nato pa marmelado, če ste kuhali jabolka, narezana na koščke, še dobro spasirate s paličnim mešalnikom.

Marmelado nato še vročo prelijete v čiste kozarce s pokrovom. Dobro zaprete, zavijete v debelo brisačo ali odejo in pustite, da se počasi ohlaja.

Nato jo zložite na police v temen in primerno hladen prostor, kjer bo počakala na zimske dni!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.