Ta hrana ne sodi v zamrzovalnik!

V prispevku boste našli nasvete o tem, katero hrano lahko zamrznete in kako dolgo in katere hrane nikar ne dajajte v zamrzovalnik, saj lahko postane ta zdravju škodljiva!
 	Nekatera hrana ne sodi v zamrzovalno skrinjo. (foto: Freepik.com)
Nekatera hrana ne sodi v zamrzovalno skrinjo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ne kupujte nezdravih in že pripravljenih jedi!
Nikar ne kupujte že pripravljenih in zamrznjenih jedi. Veliko bolj zdravo boste jedli, če boste jedi, ki jih lahko zamrznete, naredili v večjih količinah in jih del spravili v skrinjo ali zamrzovalno omaro. Tako boste takrat, ko se vam mudi, imeli v nekaj minutah na mizi kosilo ali večerjo. Zamrznete lahko golaž, omako za špagete, lazanjo, testo za pico, ričet, pasulj, juhe, sarma, cmoki, … dobro pa je, da veste, da že pripravljene jedi lahko hranite v zamrzovalniku približni tri mesece, nato se priporoča, da jih porabite.

Brokoli, ohrovt in fižol
To vrsto zelenjave malce pokuhajte, nato ohladite, spakirajte v vrečke in jo lahko zamrznete. Prav tako pred zamrzovanjem v vrelo vodo za minutko stresite šparglje, cvetačo. Nato ohladite in lahko zamrznete.

Sadje
Zamrznete lahko tudi sadje, celo suho sadje. Jagodičevje lahko prej potresete s sladkorjem in nato zamrznete. Tako ne bo izgubil toliko okusa, porabili pa ga boste lahko za peciva, kompote in podobno.

Jajca, redkvice, solata, kumare
Teh živil nikar ne zamrzujte, saj postanejo brez okusa in vodene.
 
Preberite tudi: Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

Teh živil ne zamrzujte!
Med živili, ki ne sodijo v zamrzovalnik, so tudi krompir, špinača in blitva. Če ta živila zamrznete, se pričnejo pri ponovnem pogrevanju sproščati nevarni toksini, ki so zdravju škodljivi.

Rok uporabe zamrznjenih živil
Zelenjavo imate lahko v skrinji od 12 do 18 mesecev. goveje meso 12 mesecev, mleto goveje meso 10 mesecev, svinjsko meso in salame ter druge suhomesnate izdelke hranite v skrinji največ šest mesecev, perutnino 12 mesecev. Plavo ribo, školjke in ostrige lahko hranite štiri mesece, ostale ribe pa od šest do osem mesecev.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.