Ta hrana ne sodi v zamrzovalnik!

V prispevku boste našli nasvete o tem, katero hrano lahko zamrznete in kako dolgo in katere hrane nikar ne dajajte v zamrzovalnik, saj lahko postane ta zdravju škodljiva!
 	Nekatera hrana ne sodi v zamrzovalno skrinjo. (foto: Freepik.com)
Nekatera hrana ne sodi v zamrzovalno skrinjo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ne kupujte nezdravih in že pripravljenih jedi!
Nikar ne kupujte že pripravljenih in zamrznjenih jedi. Veliko bolj zdravo boste jedli, če boste jedi, ki jih lahko zamrznete, naredili v večjih količinah in jih del spravili v skrinjo ali zamrzovalno omaro. Tako boste takrat, ko se vam mudi, imeli v nekaj minutah na mizi kosilo ali večerjo. Zamrznete lahko golaž, omako za špagete, lazanjo, testo za pico, ričet, pasulj, juhe, sarma, cmoki, … dobro pa je, da veste, da že pripravljene jedi lahko hranite v zamrzovalniku približni tri mesece, nato se priporoča, da jih porabite.

Brokoli, ohrovt in fižol
To vrsto zelenjave malce pokuhajte, nato ohladite, spakirajte v vrečke in jo lahko zamrznete. Prav tako pred zamrzovanjem v vrelo vodo za minutko stresite šparglje, cvetačo. Nato ohladite in lahko zamrznete.

Sadje
Zamrznete lahko tudi sadje, celo suho sadje. Jagodičevje lahko prej potresete s sladkorjem in nato zamrznete. Tako ne bo izgubil toliko okusa, porabili pa ga boste lahko za peciva, kompote in podobno.

Jajca, redkvice, solata, kumare
Teh živil nikar ne zamrzujte, saj postanejo brez okusa in vodene.
 
Preberite tudi: Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

Teh živil ne zamrzujte!
Med živili, ki ne sodijo v zamrzovalnik, so tudi krompir, špinača in blitva. Če ta živila zamrznete, se pričnejo pri ponovnem pogrevanju sproščati nevarni toksini, ki so zdravju škodljivi.

Rok uporabe zamrznjenih živil
Zelenjavo imate lahko v skrinji od 12 do 18 mesecev. goveje meso 12 mesecev, mleto goveje meso 10 mesecev, svinjsko meso in salame ter druge suhomesnate izdelke hranite v skrinji največ šest mesecev, perutnino 12 mesecev. Plavo ribo, školjke in ostrige lahko hranite štiri mesece, ostale ribe pa od šest do osem mesecev.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.