Naše telo je alkalno, če je zdravo. Njegova vrednost se giblje okrog 7pH. Če je telo zakisano, lahko postane za hude bolezni veliko bolj ranljivo. Zaradi zakisanega telesa lahko nastane rak. In kako ga preprečiti? S pravilnim izborom živil.
Sami lahko za svoje zdravje naredite zelo veliko. Če jeste hrano, ki uničuje rakave celice, boste zmanjšali možnost, da zbolite. To je hrana, ki alkalizira telo.
Najhujši sovražnik zdravja je sladkor. Nato predelana hrana, moka, alkohol, nikotin, gensko spremenjena hrana in podobno.
Katera hrana je alkalna in ščiti pred rakom?
Blitva – to živilo je izredno zdravilno, deluje alkalno, jeste lahko surovo, ali na kratko toplotno obdelano. Ščiti pred virusi, bakterijami.
Melona – razstruplja celo telo, je zelo alkalna, vsebuje veliko vode in vlaknin ter ureja tudi prebavo.
Ajda – vsebuje visoko energijsko vrednost, ima veliko vlaknin, zdravi kardiovaskularni sistem in uničuje raka.
Olivno olje – vsebuje veliko vitamina E, deluje zdravilno na celo telo.
Lanena semena – so alkalna, vsebujejo veliko vlaknin, vitamina E, zdravilno delujejo na prebavo.
Avokado – deluje zdravilno na celo telo.
Sadje – banane, jagodičevje, ananas, grozdje, limone, grenivke, kivi
Zelenjava – surovo korenje, brokoli, brstični ohrovt, kislo zelje, cvetača, kvinoja, kumare, peteršilj …
Sadje in zelenjava, ki delujejo alkalno, je najbolje jesti surovo. Zelenjavo čim manj toplotno obdelujte. Vsa ta živila vsebujejo mnogo antioksidantov, vitaminov, mineralov in delujejo na naše telo alkalno.