Ljubitelji testenin: Če jih boste pripravili na takšen način, se po njih ne boste redili

Ali veste, da obstaja super in zelo enostaven trik, s katerim lahko dosežete, da testenine postanejo popolnoma dietna hrana in se po njih ne boste zredili? Preberite in jih pripravite.
Če boste testenine večkrat pogreli, se po njih ne boste redili. (foto: freepik.com)
Če boste testenine večkrat pogreli, se po njih ne boste redili. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Brez slabe vesti boste lahko pojedli poln krožnik testenin in se po njih sploh ne boste zredili!

Mnogi obožujejo testenine in če mednje spadate tudi vi, pa se jih poskušate izogibati, ker redijo, boste nad tem trikom zagotovo navdušeni.

Testenine vsebujejo veliko škroba, ta je glavni krivec, da zaradi njih pridobivate odvečne kilograme. Sto gramov testenin vsebuje približno 390 kalorij, od tega je največ škroba, ki se pri predelavi v našem telesu pretvori v sladkor, kar povzroča, da se nalagajo odvečne maščobe.

S preprostim trikom pa lahko dosežete, da bodo imele testenine mnogo manj kalorij kot sicer. Če jih boste skuhali, ohladili, nato pa ponovno pogreli, bodo testenine postale dietne, piše stil.kurir.rs.

Raziskavo so naredili britanski strokovnjaki. Prostovoljci so jedli testenine, nato pa so jim izmerili krvni sladkor na vsakih 15 minut. Rezultati so pokazali, da so tiste osebe, ki so pojedle takoj skuhane testenine, imele za kar dvakrat večjo raven sladkorja v krvi, od oseb, ki so jedle testenine, ki so jih po kuhanju ohladili, nato pa spet pogreli.

Če se testenine pogreva večkrat, te s toplotno obdelavo izgubljajo škrob in s tem se zmanjša tudi število kalorij, ki jih vsebujejo. Povsem enostavno.

Če torej radi jeste testenine, skrbijo pa vas odvečni kilogrami, imate sedaj odlično rešitev. Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Iz Jožičine kuhinje: Kokosova potica

Če imate radi kokos, vas bo zagotovo navdušil tudi ta r...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni pri...

KUHALNICA: Polenta s šampinjoni

Polenta s praženimi šampinjoni je kot nalašč za hitra k...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.