Potrebujete :
1,30 kg jabolk
25 dkg čokolade (najboljša je za kuhanje)
+ tortni model premera 18 cm
37 cm acetatne folije, višine 4 cm
Priprava:
Jabolka olupite, jim odstranine peščišče ter jih narežete na kocke in takoj položite v hladno vodo ter skuhajte.
Med kuhanjem jabolk, čokolado nalomljeno na kocke stopite (ali v mikrovalovki ali nad vodno kopeljo), ni je potrebno stopiti čisto do tekočega.
Kuhana jabolka takoj dobro odcedite in še vročim dodajte stopljeno čokolado, vse skupaj le še temeljito zmeljite s paličnim mešalnikom, da dobite povsem gladko jabolčno čokoladno maso.
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi
Zlijte jo v tortni model, ki ste mu rob že prej obdali z ecetatno folijo.
Najprej ohladite na sobni tempetaturi, nato tortico postavite v hladilnik za dobri 2 uri ( jaz sem jo pustila kar čez noč).
Vam rečem samo.... sočna, brez dodanega sladkorja, kremasta.
S pripravo se boste zamudili le 20 minut, upoštevati pa morate hlajenje, zato priporočam, da jo naredite zvečer.
NAMIG: drugič preizkusim s hruškami.
PREBERITE TUDi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.