To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Moje zdravje > Alternativa | piše: M.L. | 5.10.2025
Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog trebuha, si zgladite kožo in uživate v lepi postavi ter obrazu brez gubic. Ne verjamete? Preberite!
	Črtajte pšenico iz svoje prehrane. (foto: Freepik.com)
Črtajte pšenico iz svoje prehrane. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če bi vprašali starejše ženske, kaj bi rade na sebi spremenile, jih bi polovica odgovorilo, da bi rade imele bolj raven trebuh, druga polovica pa, da bi imele manj gubic po obrazu. Oboje pa lahko dosežete že s samo eno spremembo na vašem jedilniku, meni dr. William Davis. Kot pravi, iz svoje prehrane črtajte pšenico in naredili boste vse!

Pšenica se namreč v telesu spremeni iz zdravega živila v zelo nezdravega – v sladkor in maščobo in vse to se nalaga na trebuhu.

Da bi naredili preizkus, za dva tedna prenehajte jesti pšenico in videli boste opazne razlike. Vaš trebuh bo bolj raven, koža bolj gladka in napeta.
 
Preberite tudi: Neverjetno močan: 2 živili odpravita željo po sladkem in pospešita hujšanje

Skrbno si sestavite jedilnik, pšenico in izdelke iz nje lahko nadomestite z zelenjavo. Dovoljena je vsa zelenjava, razen krompirja in koruze, jejte oreščke in semena, uživajte oljčno olje, pusto meso in ribe ter jajca.

Dr. Davis svetuje še, da jeste majhne obroke večkrat na dan in se izogibate hrani, ki vsebuje gluten, črtajte nezdrava olja, izogibajte se sladkorju in izdelkov, ki ga vsebujejo, slanih prigrizkov, sladoleda, omak, prelivov, kompotov, ne jejte kečapa, ajvarja, energijskih in gaziranih pijač.

V samo dveh tednih zdravega prehranjevanja boste opazili vidne spremembe, zagotavlja dr. Davis.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.