Lubenica: Zdrava poletna osvežitev

V vročih poletnih dneh nam prijajo lahki in osvežilni obroki. Preberite si nekaj idej, kako lahko uporabite slastno lubenico. Poleg tega, da je okusna, odlično odžeja, je tudi zdrava.
	Slastna, okusna in zdrava osvežitev. (foto: Freepik.com)
Slastna, okusna in zdrava osvežitev. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Lubenica spada med bučevke. Je zdrava, osvežilna in ima malo kalorij. Čisti organizem (iz telesa izloča odvečne snovi in strupe), ker vsebuje veliko vode, te je kar 92 odstotkov, je prava izbira v vročih dneh. Vsebuje vitamine in minerale.

Če imate težave s celulitom, je lubenica za vas prava izvira. Ker preprečuje zastajanje vode v telesu, preprečuje tudi nastajanje celulita. Ugodno deluje tudi na črevesje, pripomore k hitrejšemu in rednemu odvajanju blata.

Ko boste kupovali lubenico, bodite pozorni na sledeče:
Njena lupina mora biti čvrsta in enakomerne barve. Sadež mora prijetno dišati, pri cvetnem nastavku mora biti mehka na otip. Ko nanjo potrkate, mora votlo zadoneti. Lubenico morate hraniti v hladilniku, zdrži največ en teden. Še najbolje je, če jo kupujete po kosih in pojeste v dnevu ali dveh.
 
PREBERITE TUDI: Dobro je vedeti: Tako boste izbrali najslajšo lubenico

Recepti za pripravo lubenice
Lubenica z vanilijevim sladoledom
Lubenici odstranite pečke, jo narežite na kocke in dajte v skledo. Čez nadevajte kepico ali dve sladoleda. Namesto vanilijevega lahko uporabite tudi sadni okus.

Lubenica z meto in feta sirom
Lubenici odstranite pečke, jo narežite na manjše kocke. Feta sir narežite na tanjše kocke, operite liste mete. Vzemite košček lubenice, košček feta sira, ju ovijte v metin list in prebodite vse skupaj z zobotrebcem. In že dobite okusen prigrizek ali slastno predjed.

Napitek iz lubenice in ingverja
Potrebujete kos lubenice in tretjino ingverjevega gomolja. Lubenici odstranite pečke, jo narežete v mešalnik. Ingverjev gomolj olupite in naribate. Vse skupaj zmešate in vlijete v kozarec. Okusen in zdrav napitek vas bo prijetno osvežil.

Poznate osvežujoč in slasten recept, kako pripraviti lubenico? Zapišite ga v komentar!
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.