Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi ga imamo v kuhinji. Za naše telo pa je še bolj strupen od droge ali alkohola. Preberite in ga ne uporabljajte več!
	Najbolj kakovostne začimbe lahko posadite in pridelate sami. (Foto: Freepik.com)
Najbolj kakovostne začimbe lahko posadite in pridelate sami. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

To so besede Thomasa Fricke, ki je soustanovitelj in predsednik družbe Forest Trade, ki se ukvarja tudi z organskimi začimbami. Meni, da so običajnim začimbam, ki jih kupujemo v trgovini, dodane strupene kemikalije, ki so zelo škodljive za naše zdravje, nihče niti pomisli ne, da bi jih lahko prav začimbe, ki veljajo za zdrav dodatek k prehrani, vsebovale.

Proizvajalci začimb le te sterilizirajo, na tak način poskušajo izboljšati kvaliteto začimbam, ampak pri tem večkrat uporabljajo tudi zelo strupeni etilen oksid. To je zelo nevarna kemikalija, ki lahko povzroča raka in druge genske mutacije. Začimbam pa lahko poleg te strupene kemikalije dodajajo tudi številne druge, dodajajo se umetna barvila, konzervanse. Tudi začimbe pa so lahko gensko spremenjene.

Kaj lahko storimo, da bi kupili zares kvalitetne in zdrave začimbe?
Če je le mogoče, jih posadite in posušite sami. Naše podnebje je prijazno do številnih začimb, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Zato si vzemite čas, pojdite v naravo in jih naberite, posadite jih sami. Tako boste točno vedeli, kaj jeste. Kupujete pa lahko tudi organske začimbe, te boste našli v trgovinah z zdravo prehrano.

Preberite tudi: Znižajte holesterol z začimbami in brez zdravil

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

KOPRIVA - kraljica divjih zdravilnih rastlin (vse o učinkih in uporabi)

»Koprive so tako zelo poznane, da ne potrebujejo opisa....

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.