Če ste skeptični in se izogibate surovemu mesu, potem je to pravi recept za vas. Ta biftek je nekoliko drugačen, ne vsebuje surovega mesa, temveč goveje kuhano meso.
Ta drugačni biftek naredite tako, da skuhate govejo juho. Dodate zelenjavo in lep kos govejega mesa s kostmi v vodo, skuhate juho, nato pa meso nekoliko ohladite. Narežeta ga na koščke in stresete v multipraktik. Dodate še zelenjavo po želji: kisle kumarice, kapre, olive, file inčuna, sesekljan česen, lahko tudi čebulo, peteršilj. Dodate lahko tudi nekaj masla ali majoneze, topljeni sir, hren, če ste ljubitelji bolj pikantnega, lahko dodate tudi pekočo mleto papriko in solite po okusu.
Tako pripravljen biftek lahko stoji v hladilniku več dni, bojazni, da bi se zaradi surovega mesa pokvaril, ne bo. Je okusen, nekoliko drugačen in primeren za vsakega. Naredite ga in se prepričajte sami!